Δωρεάν μαθήματα σχεδίου σε μαθητές Λυκείου....

Με  αλληλεγγύη απαντούν στην κρίση  40 φοιτητές της αρχιτεκτονικής Πατρών. Μέσω του ίντερνετ καλούν μαθητές λυκείου να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου.

Με το σύνθημα «ξεσκονίστε  τους ραπιδογράφους σας» μια ομάδα φοιτητών στην αρχιτεκτονική της Πάτρας αποφάσισε να διδάξει τους μαθητές αφιλοκερδώς, αφού οι τιμές στα μαθήματα σχεδίου είναι ιδιαίτερα τσουχτερές

«Πάνω από 40 άτομα μόνο στο τρίτο έτος αλλά και από άλλα έτη που προσφέρονται να βοηθήσουν. Για να κάνεις ένα τρίωρο γραμμικό και ένα εξάωρο ελεύθερο θυμάμαι ότι δίναμε γύρω στα 300 ευρώ. Τον τελευταίο καιρό λίγο πριν τις πανελλαδικές κάναμε και εντατικά μαθήματα που τότε βγαίνανε μόνο 500 ευρώ τα εντατικά» λέει η Ανθή Ρωζή, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής.

Εκτός από τα δωρεάν μαθήματα, οι φοιτητές σκοπεύουν να βοηθήσουν τους μαθητές προσφέροντας και υλικά.

«Όλοι έχουμε περισσευούμενα σχεδιαστικά όργανα , πινακίδες οπότε θα διαθέσουμε σίγουρα και οι ίδιοι υλικό σχεδίασης» αναφέρει η Ανθή.

«Έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε με ίσους όρους τους μαθητές ή τους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό» συμπληρώνει η φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Ζαχαρένια Βιδάκη.

Η ενημέρωση γίνεται κυρίως μέσω  του facebook.  Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα  αρκετοί  μαθητές αλλά και φοιτητές έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα