"Τους είδα να σκοτώνουν και τους καταδίωξα". Συγκλονιστική μαρτυρία

Προέταξαν τα όπλα τους και άρχισαν να πυροβολούν. Πυροβόλησαν τρεις-τέσσερις φορές χωρίς να πέσει άνθρωπος κάτω. Νόμιζα ότι έκαναν πλάκα. Μετά άρχισαν να πυροβολούν στην πλάτη τον Αλέξανδρο Γέροντα που είναι τραυματίας. Τα δύο παιδιά μαρμαρώσανε, ήταν πιτσιρικάδες… Δεν περίμεναν να γίνει αυτό που αντιμετώπιζαν εκείνη τη στιγμή… Ο Γιώργος έπεσε αιμόφυρτος κάτω, πλησιάσανε το άλλο παιδί, το πυροβολήσανε. Η μία σφαίρα πρέπει να τον πήρε στον λαιμό, δεν έπεσε κάτω. Μαζεύτηκε, είχε λυγίσει. Μετά τον πυροβόλησαν στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής».

Τα παραπάνω ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο την περασμένη Παρασκευή, με θύματα τρεις νεαρούς, μέλη της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο σκοτώθηκαν και ο τρίτος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι μετά την εκτέλεση των δύο νεαρών και τον τραυματισμό του τρίτου, καταδίωξε τους δράστες και δέχτηκε ο ίδιος, όπως είπε, τα πυρά των όπλων τους.

Με κάθε λεπτομέρεια, ο αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τι επακολούθησε λέγοντας: «Γύρισαν να φύγουν. Έδωσαν τη χαριστική βολή στον Φουντούλη. Ο ένας κοντοστάθηκε στην καφετέρια, ο άλλος περπατούσε και του φώναξε: Τρέχα, αυτό που είπαμε».

Στη μαρτυρία-ντοκουμέντο, ο αυτόπτης μάρτυρας χαρακτήρισε τους δράστες ως «απόλυτα αποφασισμένους» να εκτελέσουν: «Όποιον έβρισκαν εκείνη την ώρα, ακόμη και μία γυναίκα θα την πυροβολούσαν», ανέφερε και εκτίμησε ότι επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση.

Ο ίδιος, μέλος της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε ακόμη καρέ-καρέ τη διαδρομή που ακολούθησαν  οι δράστες κατά την διαφυγή τους, καθώς και την αντίδρασή του, κατά την οποία ενστικτωδώς ακολούθησε κατά πόδας τους δράστες.

«Τους άφησα να απομακρυνθούν ανέβηκα στη μηχανή, πρόλαβα να δω τη μηχανή και ο ένας προέταξε το όπλο του προς εμάς. Έβαλα μπροστά το χέρι μου, φοβήθηκα και σαν να άκουσα δύο πυροβολισμούς», συνέχισε.

Ο ίδιος, κατήγγειλε ότι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. δεν προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους, «δεν υπήρχε έλεγχος πουθενά», όπως είπε.

 

Μαρτυρίες - κλειδί για το "πορτρέτο" του εκτελεστή στο Νέο Ηράκλειο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα