Τα τηλεφωνήματα Ρουπακιά "έδειξαν" συγκεκριμένα πρόσωπα

Τα τηλεφωνήματα που πραγματοποίησε και δέχθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναμένονται να ρίξουν φως για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Κερατσίνι καθώς πέντε άτομα ταυτοποιήθηκαν και θα κληθούν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν εντός των επομένων ημερών. Αρχικά θα κληθούν ως μάρτυρες.

Την ίδια ώρα βρέθηκε «μάρτυρας-κλειδί» όπου σύμφωνα με δικαστικές πηγές φέρεται να γνωρίζει πολύ καλά την εσωτερική δομή και ιεραρχία της Χρυσής Αυγής και ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μέλος από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής το οποίο αναμένεται και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ «έδειξαν» συγκεκριμένα πρόσωπα που δέχτηκαν τις πέντε εξερχόμενες κλήσεις του κινητού του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα καθώς και ένα άτομο που τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα πέντε πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί και θα κληθούν από την ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Οι δικαστικές και διωκτικές αρχές προσπαθούν να «ενώσουν τα κομμάτια του παζλ» ώστε να καταλήξουν στον ηθικό ή ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 34χρονου.

Με καταθέσεις θυμάτων συνεχίζεται η έρευνα του αντεισαγγελέα

Με καταθέσεις θυμάτων από τη δράση της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί σήμερα η έρευνα που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Στον εισαγγελέα οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Ενώπιον των δικαστικών αρχών κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, όπως η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα καταθέσει σήμερα. Από την πλευρά του ΚΚΕ στο εισαγγελικό γραφείο κατέθεσε, ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης.

Οι γιατροί για τις πιέσεις που έχουν δεχθεί από μέλη της Χ.Α.

Στον αντιεισαγγελέα κατέθεσαν οι γιατροί οι οποίοι έχουν καταγγείλει κατά καιρούς ότι έχουν δεχθεί πιέσεις από τη Χρυσή Αυγή για μετανάστες που έχουν περιθάλψει.

Στον Άρειο Πάγο καταφτάνουν συνεχώς δικογραφίες

Εν τω μεταξύ, στον Άρειο Πάγο καταφτάνουν συνεχώς δικογραφίες που αφορούν αξιόποινες πράξεις για τις οποίες έχουν συνδεθεί με τη δράση της οργάνωσης από όλη την Ελλάδα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έχει δώσει εντολή να διαβιβαστούν όλες οι σχετικές δικογραφίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει κοινό στοιχείο σε όλες τις υποθέσεις που να θεμελιώνει και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τον φάκελο που έστειλε ο Νίκος Δένδιας με τις 32 δικογραφίες, πλέον στα χέρια του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού και βρίσκεται και η υπόθεση για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Αντικείμενο της έρευνας είναι επίσης και οι πιθανές διασυνδέσεις της οργάνωσης με κυκλώματα εκβίασης.

Σύλληψη αστυνομικού στο Αγρίνιο

Για κατοχή πυρομαχικών κατηγορείται ο 45χρονος αστυνομικός, που συνελήφθη χθες το απόγευμα έπειτα από έφοδο της Αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο πατάρι των γραφείων, δηλαδή μια φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγετικά φυσίγγια, ένα κράνος αστυνομικού διμοιρίας, ένα πηλήκιο αστυνομικού και ένα ζευγάρι αστυνομικές καλαμίδες, ανήκουν στον συλληφθέντα αστυνομικό.

Ο 45χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από τον Σεπτέμβριο του 2012, διότι σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου, στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα