"Αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον"

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Μιχάλης, που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό το τραγικό συμβάν.

«Μας πήρε τηλέφωνο το βράδυ να περάσουμε από την καφετέρια που ήταν κι έβλεπε μαζί με την κοπέλα του κι έναν ακόμη φίλο του τον αγώνα. Όταν φθάσαμε, καθόταν ήδη εκεί παρέα με τους Χρυσαυγίτες. Δεν φορούσαν διακριτικά μπλουζάκια, αλλά ήταν ξυρισμένοι, με παντελόνια παραλλαγής.

Δεν υπήρξε καμία λογομαχία, δεν ξέρω όμως αν είχε γίνει κάτι πριν πάμε εμείς. Το κλίμα ήταν βαρύ μεταξύ μας. Όταν τελείωσε ο αγώνας, βγήκαμε έξω από την καφετέρια και μας περίμεναν 20 άτομα της Χρυσής Αυγής δίπλα στα αυτοκίνητά μας. Αρχίσαμε να τρέχουμε με σκοπό να φθάσουμε στην κεντρική λεωφόρο της Τσαλδάρη και να τους αποφύγουμε. Μας περικύκλωσαν 45 άτομα της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα στα χέρια, πάνω από την Τσαλδάρη κάποιοι Χρυσαυγίτες είχαν κλείσει με τα αμάξια τους τη λεωφόρο, την οποία ανέβαιναν ανάποδα με τα αυτοκίνητά τους.

Νιώσαμε ότι δεν θα γλυτώσουμε εύκολα από αυτούς. Ο Παύλος μάς φώναξε "τρέξτε, τρέξτε". Αρχίσαμε να τρέχουμε. Ο Παύλος σταμάτησε να τρέχει για να τους καθυστερήσει και να τους απωθήσει. Άρχισαν να παλεύουν. Εκείνη τη στιγμή κατέβηκε ένας Χρυσαυγίτης από ένα αμάξι που ήταν παρκαρισμένο δίπλα. Ο Παύλος τού φώναξε "τι θα γίνει, θα μας σκοτώσετε τώρα;".

Κι εκείνος τον μαχαίρωσε. Του κάρφωσε το στιλέτο στην καρδιά. Μετά αρχίσανε οι Χρυσαυγίτες να τρέχουνε. Ο Παύλος είχε τις αισθήσεις του. Προσπάθησε να πλησιάσει τους αστυνομικούς, ενώ ήταν μαχαιρωμένος και τους φώναξε: "Αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον"»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα