Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της δολοφονικής επίθεσης

Δείτε εικόνες την ώρα που δεχόταν την δολοφονική επίθεση ο άτυχος 34χρονος
Ευρεία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε σήμερα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τόσο στη Λεωφόρο Μεσογείων, όσο και στην οδό Δηληγιάννη στο σταθμό Λαρίσης.

Παρουσία εισαγγελέα και ισχυρής αστυνομικής δύναμης διεξήχθη έρευνα μετά την άγρια συμπλοκή με θύμα έναν 34χρονο τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Η έρευνα έγινε παρουσία βουλευτών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 45χρονος που συνελήφθη λίγη ώρα μετά τη δολοφονία ομολόγησε, ενώ επίσης παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Το χρονικό

Άγρια συμπλοκή έξω από καφετέρια στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Την ώρα που 34χρονος έβγαινε από το κατάστημα μαζί με την κοπέλα κι ένα φίλο του με προορισμό το χώρο όπου είχε παρκάρει το δίκυκλό του, περίπου 15 άτομα του είχαν στήσει καρτέρι. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής στην πρωινή εκπομπή του Mega επικαλούμενους μαρτυρίες περιοίκων ανήκουν στον χώρο της Χρυσής Αυγής.

Ακολούθησε συμπλοκή στην οποία το θύμα δέχθηκε τρεις μαχαιριές από έναν 45χρονο ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου λίγο αργότερα κατέληξε, ενώ ο 45χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε το θύμα συνελήφθη και ανακρίνεται. Με βάση όσα ανέφερε ο δήμαρχος το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστό για την αντιφασιστική του δράση.

Οι αντιδράσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

«Το Κράτος, με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες», τονίζει σε δήλωσή του στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή δολοφονία στην Αμφιάλη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στην περιοχή της Αμφιάλης είπε: «Είναι μια εξέλιξη που απευχόμασταν όλοι. Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα».

Με παρέμβαση του ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε ότι «η Δημοκρατία και η κοινωνία έχει όργανα για να κρίνει ποιος έκανε τι και να τους καταδικάσει όπως τους αξίζει, με τον πιο αυστηρό τρόπο που προβλέπει ο νόμος».

Ως «κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

«Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης.

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάμε για ναζιστική βία εδώ. Και μιλάμε για ναζιστική βία την οποία εμείς την προαναγγείλαμε εδώ και δύο χρόνια περίπου», δήλωσε στον realfm 97,8 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Όλοι οι Έλληνες δημοκράτες οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία», σημειώνουν σε σχόλιο τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της “θεσμικής ασφυξίας” της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών», σχολιάζει για το θέμα η Δημοκρατική Αριστερά.

«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε αυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή

«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με το έγκλημα του Κερατσινίου. To καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή απερίφραστα», επανέλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα