Σε απεργιακό κλοιό η χώρα. Ποιοι απεργούν

Στα ύψη εκτοξεύεται από σήμερα το απεργιακό «θερμόμετρο», λόγω των αντιδράσεων που προκαλεί το νέο κύμα διαθεσιμότητας εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Συγκεκριμένα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, ενώ οι δάσκαλοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία, 18-19 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην ένταξη συναδέλφων τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη έως και την Πέμπτη έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί,
αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ η εκτελεστική επιτροπή της οποίας, απέρριψε πρόταση για γενική απεργία και αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μόνο για την Τετάρτη.

Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και οι δικηγόροι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Το ΠΑΜΕ, τέλος, προανήγγειλε συλλαλητήρια για τις 5 Οκτωβρίου στην πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα