Δημόσιο: Βρέθηκαν οι 2000 εργαζόμενοι που θα απολυθούν

«Κύβος ερρίφθη»…. Ο φάκελος απολύσεις στο Δημόσιο, όπως όλα δείχνουν έκλεισε με την αναδιάρθρωση των δημοτικών ραδιοφώνων.  Τα 2000 άτομα που πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να δουν την έξοδο βρέθηκαν…. και η λίστα συμπληρώθηκε!

Ποιοι θα «θυσιαστούν»

Δημοτικά ραδιόφωνα (700 άτομα), αμυντική βιομηχανία  (1000 άτομα) και επίορκοι (250-300 άτομα) συμπληρώνουν το "πάζλ" των απολύσεων για το 2013.

Όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία, όπως αναλυτικά αναφέραμε, το υπουργείο εσωτερικών προσανατολίζεται στην αναδιάρθρωση εν λειτουργία, με τα δημοτικά ραδιόφωνα να είναι η επόμενη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων.

Σύμφωνα με το Έθνος, πρώτοι το "χορό" των απολύσεων θα σύρουν 700 διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι που εργάζονται στη δημοτική ραδιοφωνία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η αναδιάρθρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στα ραδιόφωνα με μόνιμη σχέση εργασίας και έχουν μεταταχθεί εκεί από άλλες θέσεις των δήμων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε την ανάγκη εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα και επεσήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι κι αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει περισσότερο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα