Φάκελος βόμβα σε δικαστικό

Ο δικαστικός λειτουργός είχε ασχοληθεί με θέματα τρομοκρατίας. Ο φάκελος «βόμβα» είχε αποστολέα τους γιατρούς χωρίς σύνορα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόλις ο εφέτης ανακριτής πήρε τον παγιδευμένο φάκελο στα χέρια τους εκείνος αναφλέγει χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Οι πρώτες πληροφορίες από την εξέταση του εκρηκτικού μηχανισμού αναφέρουν ότι ο παγιδευμένος φάκελος περιείχε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ανάφλεξης με πυρίτιδα κυνηγετικού φυσιγγίου και βρισκόταν μέσα σε ένα ντοσιέ. Μάλιστα, η συνδεσμολογία του μοιάζει με αυτή του φακέλου-βόμβα που είχε εντοπιστεί πριν από ενάμιση μήνα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Στο σπίτι του δικαστικού λειτουργού έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα με ανκοίνωσή τους αναφέρουν:

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

"Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύθηκε χθες από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία φέρεται ότι ο φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος απεστάλη σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό που είχε ασχοληθεί με θέματα τρομοκρατίας, είχε διακριτικά γνωρίσματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διευκρινίζουμε, με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης των σχετικών δημοσιευμάτων από τις αρμόδιες αρχές, ότι το Σωματείο μας ουδεμία σχέση και ανάμιξη έχει με τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο μας θα ζητήσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα νόμιμα μέτρα προστασίας της οργάνωσης και του κύρους του ονόματός της, καθώς ενέργειες αυτού του είδους ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητά τους, βλάπτουν εν γένει το ανεξάρτητο ανθρωπιστικό έργο."

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα