Σαντορίνη: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Σιγά σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Σαντορίνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ):

«λόγω της βελτίωσης της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ  ΑΕ, με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, διαφαίνεται ότι δεν θα απαιτηθεί εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης στα νησιά Θήρα και Θηρασία».

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί και πάλι θερμά για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος.

«Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το βράδυ της Παρακευής από τις 23:30 και μετά, κύλησε χωρίς διακοπές ρεύματος προς τους καταναλωτές.

Να σημειωθεί ακόμα ότι νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έφθασαν στο λιμάνι του νησιού γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο, οι οποίες μεταφέρονται στον Σταθμό, ενώ προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 2 MW εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα