Σαντορίνη: Το νησί βυθίστηκε ξανά στο σκοτάδι

Χωρίς τέλος μοιάζουν να είναι για τη Σαντορίνη τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, εν μέσω, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου.

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, το νησί βυθίστηκε ξανά στο σκοτάδι, εξέλιξη που δημιούργησε νέα προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες. Σύμφωνα με τον κ. Ζώρζο, το περιστατικό οφείλεται σε ζημιά που υπέστη πυκνωτής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου την Τρίτη σημειώθηκε η πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε το πρώτο μπλακ άουτ.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν τον καλύπτουν πλέον οι διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, τον είχαν ενημερώσει πως σύντομα θα αρχίσει σταδιακά η παροχή ρεύματος. «Να έρθει ένας υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και να παρέμβει ο εισαγγελέας. Δεν υπάρχει ανοχή ούτε ενός λεπτού πλέον», σημείωσε ο κ. Ζώρζος.

Μέχρι την εμφάνιση των νέων προβλημάτων, η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει ότι η ισχύς του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής είχε φτάσει τα 31 μεγαβάτ. Έως το απόγευμα, η Σαντορίνη εξακολουθούσε να ηλεκτροδοτείται εκ περιτροπής, ενώ ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας είχε εκδώσει πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση του νησιού, διάρκειας δύο ωρών ανά περιοχή.

Κινείται δικαστικά ο δήμος

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, πάντως, ο δήμαρχος Θήρας είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Όπως ανέφερε, στις 13 του μήνα που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τη ΔΕΗ ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσει τις επιπτώσεις, ενώ θεωρούσε πως θα τηρείτο από πλευράς της επιχείρησης το χρονοδιάγραμμα το οποίο, όπως είπε, είχε δοθεί.

«Βλέπουμε, όμως, ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Προασπίζοντας το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω το συντομότερο δυνατόν, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και το πόρισμα των μηχανικών της ΔΕΗ για τα αίτια της βλάβης που παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα