Στο κόκκινο η αγωνία για την τύχη της 17χρονης Ασπασίας

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή της άτυχης 17χρονης που πυροβολήθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της στο Αργος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Εγκεφαλικά νεκρός θεωρείται ο δράστης που προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά την αδιανόητη πράξη του, ενώ η Αστυνομία αναζητεί το κίνητρο που τον έκανε να θέλει να σκοτώσει το σπλάχνο του.

Στιγμές ανείπωτης θλίψης, αλλά και έντονη ανησυχία για την Ασπασία ζουν τις τελευταίες ώρες η μητέρα της, οι συγγενείς, αλλά και όλο το Αργος. Η άτυχη μαθήτρια, που δέχτηκε μία σφαίρα στο ζυγωματικό και μία στον αυχένα, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι γιατροί μιλούν με απαισιοδοξία λέγοντας ότι αν τελικά επιζήσει, θα μείνει παράλυτη από τον λαιμό και κάτω! Το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και αμέσως μετά, το βράδυ της Δευτέρας, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της υγείας της άμοιρης Ασπασίας, στο πλευρό της οποίας βρίσκεται η μητέρα της που έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

«Σύμφωνα με τους γιατρούς, η σφαίρα έχει κόψει πολλά νεύρα από τον νωτιαίο μυελό και ήδη έχει επέλθει τετραπληγική κατάσταση στο σώμα του παιδιού. Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της» είπε στην «Espresso» ο δήμαρχος Αργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ασπασία βρέθηκε στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος, αφού είχε δεχτεί δύο σφαίρες στο κεφάλι. Πίσω της στεκόταν με «παγωμένο» βλέμμα ο πατέρας της κρατώντας ακόμη το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε το παιδί του. Λίγα λεπτά μετά αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο στο σπίτι του. Η σκηνή του θρίλερ με τους πυροβολισμούς έχει «χαραχτεί» στη μνήμη των κατοίκων του Αργους, που έγιναν μάρτυρες του τραγικού περιστατικού το οποίο έλαβε σε κεντρικό σημείο της πόλης και άφησε άφωνο το πανελλήνιο.

Ο δράστης βρισκόταν σε διάσταση από τη σύζυγό του και η άτυχη κοπέλα έμενε με τη μητέρα της. Τη Δευτέρα το μεσημέρι το παιδί πήγε με τον πατέρα του να φάνε σε μια ταβέρνα. Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ήταν ήρεμοι και δεν διαπληκτίστηκαν ούτε μία φορά. Φεύγοντας από εκεί, σε απόσταση ογδόντα μέτρων, ο πατέρας σταμάτησε έξω από ένα περίπτερο το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν και ζήτησε από την κόρη του να κατέβει να πάρει τσιγάρα. Οταν εκείνη στράφηκε για να πάει στο περίπτερο, ο 47χρονος έβγαλε ένα περίστροφο που είχε στην τσέπη του και της έριξε δύο φορές στο κεφάλι!

Συγκλονισμένος από το περιστατικό που έχει τσακίσει την πόλη του, ο κ. Καμπόσος μίλησε για έναν άνθρωπο εύπορο που είχε αντιπροσωπίες με τσιγάρα και πράγματα που εξοπλίζουν περίπτερα: «Ηταν άνθρωπος που δεν είχε προκαλέσει ποτέ προβλήματα, όμως δεν άντεχε το γεγονός ότι η κόρη κρατούσε τα δίκια της μάνας της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε καλέσει για φαγητό και την πρώην γυναίκα του, αλλά εκείνη δεν είχε πάει φοβούμενη τις αντιδράσεις του, αφού είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο μεταξύ τους πριν από λίγες μέρες».

Οι καβγάδες μπροστά στην άτυχη 17χρονη

Ο Γ.Μ. μέχρι χθες βρισκόταν στο Τζάνειο νοσοκομείο κλινικά νεκρός. Τραγική φιγούρα η πρώην σύζυγος, που όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό υπέστη ισχυρό σοκ και δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση εδώ και αρκετό καιρό, αφού οι καβγάδες στο σπίτι ήταν καθημερινό φαινόμενο. Η μητέρα πήρε τη μοναχοκόρη τους και έμεναν σε άλλο σπίτι, στο Αργος. Σύμφωνα με άτομα του κύκλου τους, αν και σε διάσταση, οι γονείς της 17χρονης είχαν συνεχείς διαμάχες και βίαια επεισόδια μεταξύ τους. Ολα αυτά μπροστά στα μάτια της άτυχης κοπέλας που προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες στις σχέσεις της και με τους δύο, και πολύ περισσότερο με τον πατέρα της με τον οποίο ζούσε χώρια. Γι' αυτό δέχτηκε να πάει να φάει μαζί του, δίχως να φαντάζεται ότι ο άνθρωπος που της έδωσε ζωή θα επιχειρούσε να της την πάρει...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα