Βάσεις 2013: Αναλυτικές εκτιμήσεις ανά τμήμα

Μπορεί οι Βάσεις 2013 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας να  ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο υου Αυγούστου, ωστόσο τα δεδομέα από τις βαθμολογίες και τις τασεις στις επιλογές των υποψήφιων φοιτητών έχουν διαμορφώσει μία ξεκάθαρη εικόνα για τις βάσεις σε πολλές σχολές.
Μετά και την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψήφιων με τις προτιμήσεις για τις σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, συμπληρώθηκε και το τελευταίο κομμάτι του «παζλ» που ρυθμίζει την κίνηση των βάσεων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι υποψήφιοι που στοχεύουν στα υψηλόβαθμα τμήματα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 700 μόρια. Αντίστοιχη θα είναι η πτώση και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων, αφού εκεί θα οδηγηθούν και αρκετοί υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους.
Συγκεκριμένα, καθοδικά κινούνται τμήματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διατροφής και Διαιτολογίας. Η πτώση σε αυτά τα τμήματα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 με 400 μόρια.

«Βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμη και αυτών που εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα και άνοδο των βάσεων σε σχεδόν όλα τα στρατιωτικά, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των θέσεων, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις

Πτώση των βάσεων η οποία όμως θα είναι μικρότερης έντασης, αναμένεται και για τις περιζήτητες-υψηλόβαθμες σχολές των τεχνολογικών ιδρυμάτων που «υπόσχονται» επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Πατήστε πάνω για μεγέθυνση:

 

Πηγή: Εθνος, enikow.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα