Ρόδος: Από μπάρμπεκιου ξεκίνησε η φωτιά, συνελήφθη στρατιωτικός

Συνελήφθη από την Πυροσβεστική υπηρεσία 40χρονος που κατηγορείται ως υπεύθυνος για την πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας κάψει περίπου 40.000 στρέμματα.

Πρόκειται για στρατιωτικό, κάτοικο του χωριού Ίστριο, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών προκάλεσε τη φωτιά από το μπάρμπεκιου που έκανε στην αυλή του σπιτιού του.

Ο 40χρονος κρατείται και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το Σάββατο είχε καλέσει σπίτι του παρέα για να κάνει μπάρμπεκιου, αλλά τα κάρβουνα έπεσαν από την σχάρα και έπιασε φωτιά, η οποία σύντομα ξέφυγε από τον έλεγχο.

Ο 40χρονος ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στους πυροσβέστες για να ζητήσει βοήθεια. Όταν όμως έφτασαν στην περιοχή τα πρώτα οχήματα, η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψη του 40χρονου Μ.Κ. του Β. έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής (28-07-2013) και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται για τρίτη μέρα η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει περί τα 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Από νωρίς το πρωί, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν συνεχώς πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πιθανόν μέχρι το βράδυ να έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, αν δηλαδή δεν υπάρξουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις και επέκταση των μετώπων.

Σύμφωνα επίσης με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια και ήδη της υπόθεσης έχει επιληφθεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα