Οργή για την απόφαση που την... αποτελείωσε

Καθηλωμένη στο αναπηρικό αμαξίδιό της, με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει, η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου περίμενε υπομονετικά επί επτάμισι ολόκληρα χρόνια την ώρα της δικαίωσης για τον βαρύ τραυματισμό της από ξυλοδαρμό στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στη Χίο. Και τελικά είδε τους εμπλεκομένους να πέφτουν στα... μαλακά!

Με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βόρειου Αιγαίου επέβαλε δώδεκα μήνες φυλάκιση για βαριά, μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της δημοσιογράφου στον φύλακα της ΔΕΗ Γιώργο Παβίτσο, ενώ -παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα- έκρινε αθώο τον εφημερεύοντα παθολόγο του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιάννη Μαλακό. Η δίκη διεξήχθη στη Χίο και έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργή των συγγενών της.

Στην ουσία δηλαδή και δεδομένης της αθώωσης του εφημερεύοντος γιατρού, κατά την απόφαση του εφετείου οι ευθύνες βαρύνουν τον χειρουργό γιατρό Αθανάσιο Ρουμελιώτη, εφημερεύοντα τότε στη Χειρουργική Κλινική, στον οποίο παραπέμφθηκε από τον κ. Μαλακό το περιστατικό του εγκεφαλικού επεισοδίου της δημοσιογράφου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση. Ομως ο κ. Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε από το εφετείο, αφού η εις βάρος του κατηγορία τέθηκε στο αρχείο, σύμφωνα με τον νόμο για εκκρεμείς υποθέσεις που επέσυραν ποινές μέχρι έξι μήνες φυλάκισης, ο οποίος ψηφίστηκε στο μεταξύ!

Το εγκεφαλικό επεισόδιο προήλθε από σχάση της σπονδυλικής αρτηρίας που προκάλεσε ο φύλακας του εργοστασίου τραβώντας την άτυχη Αγγελική Χατζηδημητρίου από το λουρί της τσάντας που είχε κρεμασμένη στον λαιμό της. Η άγρια επίθεση και οι λανθασμένες ιατρικές γνωματεύσεις είχαν ως αποτέλεσμα η Αγγελική να καθηλωθεί στο αναπηρικό καροτσάκι με αλαλία, τετραπληγία, φέροντας τραχειοστομία και γαστροστομία, και ζώντας σε συνθήκες συνδρόμου «locked in», δηλαδή κλειδωμένη στον εαυτό της. Μια μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, που αδυνατεί να τα αγκαλιάσει ή έστω να τους μιλήσει, επικοινωνεί πια μόνο με το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων. Μόνο η ακοή της δεν έχει πειραχτεί. Κι όλα αυτά επειδή ήθελε να ασκήσει το επάγγελμά της...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα