Δημόσιο: Ποιοι απειλούνται με διαθεσιμότητα

Οι 70.000 υπάλληλοι που διορίσθηκαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ αλλά όχι με διαγωνισμό απειλούνται με διαθεσιμότητα.

Τα πάνω κάτω για δεκάδες χιλιάδες διοριστέους που προσελήφθησαν την τελευταία 20ετία μέσω του ΑΣΕΠ κυρίως σε δήμους, πανεπιστήμια και ΝΠΙΔ,με προκηρύξεις όμως που εξέδωσαν οι ίδιοι οι φορείς τους και όχι το ίδιο το ΑΣΕΠ, φέρνει σχετική διάταξη που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, από τον Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τη συγκεκριμένη διάταξη μέσω μοριοδότησης, στην ουσία εξαιρούνται από τις αρνητικές… παρενέργειες της διαθεσιμότητας (βλ. απολύση μετά από οκτώ μήνες), διασφαλίζοντας μια θέση στο Δημόσιο:

-Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

-Όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Ωστόσο όσοι προσελήφθησαν με διαγωνισμούς που προκήρυξαν και διενήργησαν διάφοροι φορείς του δημοσίου (δήμοι πανεπιστήμια, ΝΠΙΔ κλπ) και τα αποτελέσματά του ελέγχθηκαν και επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ δεν μοριοδοτούνται ανάλογα με τις προηγούμενες δύο κατηγορίες, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένες πιθανότητες να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους 200.000 που προσλήφθηκαν τα τελευταία 19 χρόνια λειτουργίας του ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα