Στο νοσοκομείο ο δήμαρχος Αθηναίων μετά από επίθεση

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την αποχώρησή του από την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ το βράδυ της Κυριακής για το θέμα των κινητοποιήσεων. Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν πως χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονταν για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο πως ο κύριος Καμίνης δέχθηκε επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης έγραψε το ακόλουθο tweet στον προσωπικό του λογαριασμό: «Χτύπησαν τον δήμαρχο Αθηναίων. Οδεύει προς το νοσοκομείο».

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ καταδικάζει τη φασιστική,όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση κατά του Γιώργου Καμίνη. Χαρακτηριστικά αναφέρει:  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ».

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων κάνει λόγο ξεκάθαρα για επίθεση κατά του δημάρχου και αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Καταδικαστέα και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει η ΠΟΕ ΟΤΑ την επίθεση στον Δήμαρχο της Αθήνας. Στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως: «Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα. Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».

Πηγή: Βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα