Θρίλερ με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Νεκροί οι 2

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με συμμετοχή των ανδρών της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ, της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ σε περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας για τον εντοπισμό τριών Αλβανών κακοποιών που συγκαταλέγονται στους δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, χθες το βράδυ δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, του στρατού και των δραπετών που έχουν εγκλωβιστεί σε χαράδρα κοντά στην Κόνισκα του Θέρμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δραπέτες που είναι βαριά οπλισμένοι. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσαν νεκροί δύο από τους Αλβανούς κακοποιούς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς δεν φέρεται να είναι ο Αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα.

Το agriniopress.gr μετέδωσε και την έκτακτη ανακοίνωση της αστυνομίας: «Κατόπιν ανταλλαγής πυρών στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανία με αστυνομικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ τραυματίστηκαν θανάσιμα 2 εκ των αναζητούμενων που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, άτυπα η επιχείρηση έχει πάρει την κωδική ονομασία «ανταρτοπόλεμος» και στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, με ειδίκευση στον ανταρτοπόλεμο, μαζί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που για τρεις εβδομάδες τώρα χτενίζουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, τα βουνά της Ρούμελης.

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας δύο δραπετών Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, δύο εκ των διαβόητων κακοποιών έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία από το απόγευμα της Τρίτης είχε βρεθεί στα ίχνη τους με τη βοήθεια θερμικής κάμερας που τους εντόπισε μέσα σε δασική περιοχή και έστησε ενέδρα σε ρεματιά για την εξουδετέρωσή τους.

Όταν η αστυνομία τους φώναξε να παραδοθούν, οι κακοποιοί (κουβαλούσαν καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες) άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος των αστυνομικών και τελικά έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ΕΚΑΜ. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα ξημερώματα της Τετάρτης για εύρεση μεγάλου χρηματικού ποσού στα ρούχα των νεκρών, δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία.

«Ξεκίνησε η δακτυλοσκοπική εξέταση προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα των δύο νεκρών. Εκτιμούμε ότι ανάμεσα στους δύο που σκοτώθηκαν δεν ήταν ο Μάριο Κόλα ο οποίος είχε σκοτώσει την 25χρονη στα Ίσθμια και τον αστυνομικό στη Λιβαδειά», αναφέρουν πηγές από την αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους νεκρούς είναι ο Lika Edison, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΛ.ΑΣ.- είναι ο Murati Admir

Αναζητούν τον Κόλα και δύο συνεργούς του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες στις οποίες συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και τέσσερις ομάδες των ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) που χτένιζαν το τελευταίο 24ωρο την ευρύτερη περιοχή. Ο 36χρονος, Μάριο Κόλα, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς και οι έρευνες κορυφώνονται για τον εντοπισμό του ίδιου και δύο ακόμη συνεργών του, που παραμένουν άφαντοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ομάδα των πέντε κρύβονταν τη μέρα μέσα σε στάνες και κινούνταν μόνο τη νύχτα. Μάλιστα οι δύο δραπέτες είχαν προορισμό την Αιτωλοακαρνανία και οι υπόλοιποι τρεις που διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους, κατευθύνονταν προς την Ευρυτανία. 



(Xάρτης της περιοχής)

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ταυτότητα των νεκρών, ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα και στην εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο.

«Γίνεται πόλεμος»

Ριπές πυροβόλων όπλων ακούστηκαν στην περιοχή όπου εγκλωβίστηκαν οι Αλβανοί δραπέτες, σύμφωνα με κατοίκους της Κόνισκας με τους οποίους επικοινώνησε το agriniopress.gr. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ πιθανώς προσέγγισαν τους κακοποιούς και ακολούθησε πραγματικός πόλεμος. «Οι ριπές ακούγονταν καθαρά στο χωριό» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι που παρακολουθούν με αγωνία τα όσα συμβαίνουν σε μια περιοχή που απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από το χωριό τους.

Ο Δήμαρχος Θέρμου, Πορφύρης Θεοδώρος, μιλώντας στο cityvoice.gr για την αστυνομική επιχείρηση ανέφερε: «Είμαστε στο σκοτάδι, ακούμε για δραπέτες σε διαφορά σημεία της περιοχής, παρακολουθούμε την έντονη κινητικότητα της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο δεν μπορούμε να μάθουμε κάτι παραπάνω ακόμα και για το προς το που θα πρέπει να κινηθούμε ή όχι».

Εξουδετερώνουν την «ομάδα των 11»

Η οργανωμένη απόδραση των 11 ατόμων από τις φυλακές Τρικάλων έγινε στις 23 Μαρτίου, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τότε δύο εξωτερικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

-Τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί πιάστηκαν λίγες ώρες μετά την απόδραση. 

- Ο Λίτα Ερμάλ συνελήφθη μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ (Μάιος 2013) στο Περιστέρι

- Δύο δραπέτες διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα (πιθανολογείται ότι έφυγαν από Ελλάδα)

- Δύο σκοτώθηκαν κατά τη συμπλοκή στη Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας

-Αναζητούνται τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί με επικεφαλής τον Κόλα



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα