Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές του 2014

Ο φετινός αγώνας των μαθητών για μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ τελείωσε, ωστόσο οι εκπλήξεις για τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλήνιες το... 2014 τώρα ξεκινούν.

Έκπληξη 1η: Από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα δημιουργηθεί ένα νέο επιστημονικό πεδίο στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι στρατιωτικές σχολές, οι αστυνομικές και η πυροσβεστική ακαδημία.

«Έχουμε εκπονήσει μελέτη και πρόθεση μας αποτελεί η συγκρότηση ενός πεδίου που θα συμπεριλάβει όλες τις στρατιωτικές σχολές, καθώς και τις αστυνομικές και την πυροσβεστική ακαδημία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος σχετικά με την δημιουργία του νέου επιστημονικού πεδίου.

«Αυτό το σχέδιο ικανοποιεί το αίτημα, οι υποψήφιοι για αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι προσηλωμένοι σε αυτή την επιλογή, δηλαδή να είναι συνειδητοποιημένοι για την επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο και μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια» πρόσθεσε ο κ.Αρβανιτόπουλος.

Με λίγα λόγια…. αυτό το πεδίο γίνεται για αυτούς που από μικρά παιδιά κοιμούνται και ξυπνούν με το όνειρο μια ημέρα να φορέσουν τη στολή είτε του αστυνομικού είτε του πυροσβέστη !!!

Έκπληξη 2η :  Θα ξαναρθεί η βάση του 10;

Αν και σε πρώτη φάση ο υπουργός Παιδείας απέκλεισε το σενάριο επαναφοράς της βάσης του 10, χαρακτηρίζοντας «το οριζόντιο μέτρο, το οποίο δεν επέφερε κάποιον εξορθολογισμό όσον αφορά στην εισαγωγή στις σχολές», ωστόσο στη χώρα μας όλα είναι πιθανά!

Άλλωστε ο κ. Αρβανιτόπουλος εκτιμά ότι "με το σχέδιο 'Αθηνά', αυτό θα διορθωθεί. Θα δούμε πώς θα κυλήσει η πρώτη χρονιά και θα πάρουμε οριστικές αποφάσεις».

Όπως είπε «αν από εκεί και πέρα δούμε - με την εμπειρία της φετινής χρονιάς - ότι υπάρχουν αυτά τα ζητήματα, θα το ξαναμελετήσουμε».

Έκπληξη 3η και φαρμακερή:  Το σχέδιο Αθηνά δεν σταματά!

«Δώσαμε τη φιλοσοφία του σχεδίου 'Αθηνά', και αυτό που προσπαθήσαμε σε πρώτη φάση ήταν να πετύχουμε τον απαραίτητο εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Έγινε ένα γενναίο πρώτο βήμα»  είπε ο κ.Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας  πως  «η διαδικασία των αλλαγών, της μεταρρύθμισης, της αξιολόγησης, της προσαρμογής στα νέα δεδομένα στο χώρο της Παιδείας πρέπει να είναι συνεχής».

Μετάφραση: Μην ξαφνιαστείτε αν από τα επιστημονικά πεδία και τις κατευθύνσεις γυρίσουμε στις δέσμες στη μέση της νέας σχολικής χρονιάς…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα