Θρήνος στην Εύβοια για τον θάνατο του άτυχου στρατιώτη

Θρήνος στο Αλιβέρι Ευβοίας, την γειτονία του 20χρονου Στάθη, που ήταν στρατιώτης οδηγός, και έχασε τη ζωή του, όταν το τεθωρακισμένο όχημα το οποίο οδηγούσε, ανατράπηκε, έπεσε σε χαράδρα δυο μέτρων και τον καταπλάκωσε.

Τραγωδία και στις Ένοπλες Δυνάμεις από την ανατροπή του τεθωρακισμένου οχήματος Μ 113 σε παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού.

Το δυστύχημα συνέβη στις 05:50 το πρωί της Τρίτης στο ύψος της περιοχής Συκάμινο.

Το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα με τραγική συνέπεια το θάνατο του στρατιώτη οδηγού του.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη και κατέληξε.

Στο μοιραίο τεθωρακισμένο βρισκόταν την ώρα του δυστυχήματος άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Οι γονείς του άτυχου πεζοναύτη ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους λίγη ώρα αργότερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Την ώρα που μαθεύτηκε η δυσάρεστη είδηση στο Αλιβέρι, πάγωσαν όλοι μιας και το άτυχο παλικάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου, ο Στάθης ήταν το μεγαλύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας. Ο 16χρονος αδερφός του και η 9χρονη αδερφή του, πληροφορήθηκαν την  τραγική είδηση από τους γονείς τους, που πλέον βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο νεαρός πεζοναύτης τον Αύγουστο θα τελείωνε τη θητεία του.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ


Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

ΑΥΤΟΣ είναι ο 20χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε μετά από ανατροπή τεθωρακισμένου οχήματος

STATHIS 1.jpg

STATHIS 2.jpg

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα