Κανονικά τα δρομολόγια από το λιμάνι Πειραιά

Με καθυστέρηση αναχώρησαν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πριν από λίγο δύο υδροπτέρυγα, καθώς από τις 6 το πρωί ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα.

Κανονικά λοιπόν πραγματοποιούνται εδώ και λίγη ώρα τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι ναυτεργάτες που εμπόδιζαν την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων ως διαμαρτυρία για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από έξι εταιρείες έλαβαν διαβεβαιώσεις πως οι οφειλές θα αποπληρωθούν.

Ο πρόεδρος της Πανελήνιας 'Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ)  Σάββας Τσιμπόγλου, δήλωσε ότι η παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα θα συνεχιστεί και κανένα πλοίο δεν θα φεύγει αν πρώτα η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν δίνει έγγραφη διαβεβαίωση για εξόφληση των δεδουλευμένων στους ναυτικούς.

Να σας θυμίσουμε ότι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι ναυτεργάτες, οι οποίοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι ναυτεργάτες είχαν συγκεντρωθεί στην προβλήτα του λιμανιού από όπου φεύγουν τα υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό όπου μπλόκαραν, μάλιστα, την αναχώρηση ενός πλοίου.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε δώσει προθεσμία ως σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Η ΠΝΟ με έγγραφό της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας καλεί τους εργοδότες «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα