Πανελλαδικές 2013 : Πέφτουν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πτώση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν τα τελευταία στοιχεία των βαθμολογικών κέντρων όλης της χώρας, μετά από αναλύσεις για τις επιδόσεις των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο.

ΠΩΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο: Aναμένεται άνοδος στα υψηλόβαθμα τμήματα, με τις Νομικές και Φιλολογικές σχολές όπως και την Ψυχολογία, να κινούνται στα περσινά πολύ υψηλά επίπεδα, και ίσως λίγο παραπάνω.

Χαρακτηριστικό είναι, πως στα δυο μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης, οι επιδόσεις των υποψηφίων έχουν ως εξής. Στα Αρχαία οι βαθμολογίες είναι χειρότερες από πέρυσι, ενώ στην Ιστορία τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο
: Εδώ η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη, μιας και περιμένουμε πτώση των βάσεων σε φυσικομαθηματικές και πολυτεχνικές σχολές.

Οι χειρότερες επιδόσεις των υποψηφίων, είναι στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική, όπου γίνεται λόγος για «πανωλεθρία».

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο:
Χαμηλώνει ο πήχης για Ιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, αν και η πτώση θα είναι μικρή, εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού.

Εδώ, οι χειρότερες επιδόσεις σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, είναι στη Χημεία και στη Βιολογία.

Τέλος, στο 5ο επιστημονικό πεδίο: περιμένουμε πτώση στα περισσότερα τμήματα, μιας και οι επιδόσεις τόσο στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας όσο και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ήταν χειρότερες από πέρυσι.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΟΔΟΣ:

Μπορεί η πτώση των βάσεων στο τεχνολογικό πεδίο να είναι αισθητή, αλλά σε ορισμένα τμήματα τεχνολογικών ιδρυμάτων, δεν αποκλείεται να δούμε και άνοδο των βάσεων, λόγω τόσο της αυξημένης τους ζήτησης, όσο και του περιορισμού των θέσεων των εισακτέων φέτος, κατά 30%.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα