Έρευνα για τον Κεμάλ του Χατζηδάκι

Έρευνα διέταξε το υπουργείο Παιδείας για τον Κεμάλ των των Χατζιδάκι, Γκάτσου!

Δασκάλα μουσικής της Ε’ Δημοτικού σε σχολείο της συμπρωτεύουσας δέχθηκε επίπληξη από τη διευθύντριά της αφού γονιός την κατηγόρησε για ισλαμική προπαγάνδα, όταν έδωσε στα παιδιά το τραγούδι «Κεμάλ» των Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζιδάκι!

Σήμερα λοιπόν το υπουργείο Παιδείας, δίνει σήμερα εντολή στον αρμόδιο διευθυντή εκπαίδευσης να ερευνήσει το σχετικό ζήτημα.

Μάλιστα η δασκάλα δημοσίευσε στο facebook το παρακάτω σχόλιο: «Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε’ Δημοτικού) τον “Κεμάλ” του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Επειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα».

Επιπλέον η δασκάλα η οποία επί του θέματος: «Επειδή το θέμα είναι ακόμη σε εξέλιξη δεν θα ήθελα να δημοσιοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία γιατί θέλω να πιστεύω πως έχουμε ακόμη φωνή που μπορεί να ακουστεί. Προς το παρόν ψάχνω συναδέλφους με αντίστοιχα περιστατικά, γιατί απ’ ότι έμαθα δεν είναι μεμονωμένο το συμβάν, ώστε όποια κίνηση κάνουμε να είναι όσο το δυνατόν συλλογική».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα