Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επιστράτευσης εργαζομένων

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 19.00 καθηγητές, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν για την επιστράτευση των εργαζομένων.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων των προαναφερόμενων συνδικαλιστικών φορέων και συζητήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για κατάργηση της επιστράτευσης σε όλους τους κλάδους, ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού, των περικοπών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

Το θέμα της «προληπτικής» επιστράτευσης των καθηγητών ανέδειξε η ΟΛΜΕ και στην επιστολή που έστειλε στην επίτροπο Παιδείας της Κομισιόν, Α. Βασιλείου, υπογραμμίζοντας: «Πριν ακόμα πραγματοποιηθούν οι συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των εκπαιδευτικών για να συζητήσουν την εισήγηση της ΟΛΜΕ και να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, η ελληνική κυβέρνηση με μία παράνομη, πρωτοφανή και αντισυνταγματική ενέργεια και με πρόσχημα την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων αποφάσισε την "προληπτική" πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών και την απαγόρευση των κινητοποιήσεών μας».

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της ΠΝΟ, η οποία τονίζει ότι: «Οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους συναδέλφους της ΟΛΜΕ και τους εργαζόμενους στο μετρό, οι οποίοι και αυτοί παραμένουν επιστρατευμένοι, ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο και ντροπιαστικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα μέτρο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση και κατάργηση αυτής της αντιδημοκρατικής και εκτός κοινωνικών ερεισμάτων νομοθεσίας. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα αυτό το κατάπτυστο αντεργατικό μέτρο που αντίκειται στο Σύνταγμα και σε σωρεία διεθνών συμβάσεων για τον τερματισμό μιας πέρα για πέρα νόμιμης απεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα