Άγρια ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο παιδί

Ρατσιστική επίθεση έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πλατεία Αττικής. Θύμα ένας 14χρονος μετανάστης, τον οποίο σταμάτησαν άνδρες με μαύρες στολές και του ζήτησαν τα χαρτιά του.

Όταν τους είπε ότι είναι από το Αφγανιστάν έσπασαν ένα μπουκάλι μπύρας και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο. Ο μικρός έπεσε αιμόφυρτος και ένας περαστικός τον πήρε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Του έκαναν ράμματα του έγραψαν φάρμακα και τον άφησαν να φύγει.

Είχε όχι ένα αλλά 30 ράμματα στο προσωπο και ήταν τρομοκρατημένο.

Αγόρασε τα φάρμακα αλλά δεν ήξερε πως να τα χρησιμοποιήσει. Είχε ακούσει ωστόσο από έναν συμπατριώτη του για τους Γιατρούς του Κόσμου και 2 ημέρες μετά πήγε εκεί.

Τον βοήθησαν και απευθύνθηκαν στην εισαγγελεία για τα ασυνόδευτα.

Ο μικρός είχε έρθει στην Ελλάδα με την μητέρα του και ονειρευόταν να πάνε μαζί στην Ελβετία να συναντήσουν τον αδερφό του. Ο μόνος τρόπος ήταν να καταφέρει επι πληρωμή βεβαίως να βρει μια θέση σε αεροπλάνο.

Το παιδί είχε χωριστεί από την μητέρα του αφού ο οργανωτής της διαφυγής τους τους είχε βάλει σε διαφορετικό γκρούπ. Τελικά τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο.

Αφού κρατήθηκε για 20 λεπτά, τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Και προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι όπου έμεναν με άλλους αφγανούς πρόσφυγες. Όμως, έπεσε πάνω στους αυτόκλητους φύλακες της τάξης που τον χαράκωσαν.

Το παιδί είναι υπο την προστασία της Εισαγγελείας και των Γιατρών του Κόσμου και σύντομα θα βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Άλλωστε όταν τον ρώτησαν τι θέλει είπε: "Θέλω μόνο τη μαμά μου".

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των συντακτών

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα