Σκουριές: Xειροτέρεψε η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού

Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων του αστυνομικού που τραυματίστηκε χτες στα επεισόδια για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται αυτή την ώρα από το 424, στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που νοσηλευόταν μέχρι τώρα στο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να εισαχθεί στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο λαιμό, από χτύπημα που όπως φαίνεται δεν προήλθε από κυνηγετικό όπλο, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, αλλά από αυτοσχέδια χειροβομβίδα που πέταξε διαδηλωτής.

Στο μεταξύ στην εισαγγελία Πολυγύρου οδηγούνται οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες προσήχθησαν χθες το πρωί, όταν στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος, κατά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που εκτυλίχθηκαν στη θέση Καρατζά στο δάσος Κάκκαβος, φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον αστυνομικών.

Ο Ν. Δένδιας στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει το Seleo.gr ο υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Ν. Δένδιας θα φτάσει σε λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφτεί τον αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στις Σκουριές.

Ο υπουργός αναμένεται να πάει αμέσως στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε ο τραυματίας αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου χειροτέρεψε και απαιτείται η εισαγωγή του στο χειρουργείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα