Σοκάρει η κατάθεση της αδερφής της Φαίης. "Με εκβίαζε"

Οι «κρυφοί» λόγοι για τους οποίους η Μαριαλένα Μπάχλα, αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, δέχτηκε να πει ψέματα και να παραπλανήσει –αρχικά- τις αστυνομικές έρευνες σχετικά με το τι συνέβη τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου, αποκαλύπτονται από τη δικογραφία της υπόθεσης.

Στην εκπομπή «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» του GR αποκαλύφθηκε η απολογία της 32χρονης κοπέλας ενώπιον του 15ου τακτικού ανακριτή, όπου για πρώτη φορά, παραδέχθηκε ότι είχε «σχέση» με τον 25χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Εμφανιζόμενη –στις 9 Απριλίου 2013- ενώπιον του 15ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, η αδελφή του θύματος υποστήριξε ότι είχε συναντήσει κατ' ιδίαν τον φερόμενο δολοφόνο της Φαίης.

Με αυτό τον τρόπο δικαιολογήθηκε για τη στάση που τήρησε τις πρώτες ώρες εισαγωγής της αδελφής της στο νοσοκομείο όπου –μαζί με δυο μάρτυρες φίλους του Στεφανάκη- υποστήριξαν το «ψεύτικο σενάριο» περί τυχαίας εύρεσης της Φαίης σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της.

«Με απειλούσε ότι με είχε βιντεοσκοπήσει»

Στην απολογία της στο φυσικό της δικαστή η 32χρονη κοπέλα υποστήριξε ότι στην αρχική προανακριτική της κατάθεση αναγκάστηκε να πει ψέματα επειδή ο 25χρονος άνδρας την εκβίαζε και την απειλούσε ότι θα αναρτούσε την ερωτική τους συνεύρεση στο διαδίκτυο.

«… Μου είπε ότι το είχε βιντεοσκοπήσει και με απειλούσε ότι θα το έδειχνε στην οικογένειά μου και στο σύζυγό μου και θα το έβγαζε στο Ίντερνετ. Μου είπε ότι ακόμη και φυλακή να πάει, όταν βγει θα μας κάνει μεγάλο κακό. Στην προανακριτική μου κατάθεση δεν είπα την αλήθεια των γεγονότων που γνώριζα διότι φοβόμουν για τη σωματική ακεραιότητα τη δική μου, της αδελφής μου και της οικογένειά μου. Επίσης φοβόμουν για το διασυρμό της οικογένειάς μου…».

(H απολογία της Μαριαλένας Μπλάχα)

Επιπλέον η Μαριαλένα Μπλάχα υποστήριξε ότι ο Στεφανάκης χτύπησε «άσχημα» την αδελφή της επειδή «του έλεγε ψέματα και δεν του αποκάλυπτε κάτι που της ζητούσε».

Παράλληλα επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος αρχικά της ζήτησε να καλμάρει τον πατέρα της και στη συνέχεια να την απειλεί ότι «αν αποκαλύψει ότι αυτός είναι ο δράστης» θα την καταστρέψει. «Στο αυτοκίνητο κατά την επιστροφή μας από το Νοσοκομείο μου επέβαλε να πω ψέματα στον πατέρα μου και στην αστυνομία, λέγοντάς μου ότι δεν σταματάει πουθενά και ότι θα μας καταστρέψει όλους…».

Στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε και η ιατρική γνωμάτευση της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών η οποία εκδόθηκε στις 8 Απριλίου και κατέγραψε την άσχημη κλινική εικόνα της άτυχης Φαίης Μπάχλα. Από το έγγραφο-ντοκουμέντο αποκαλύφθηκε ότι η 23χρονη κοπέλα «παρουσίαζε υπαραχνοειδή αιμορραγία και διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα», ενώ «έφερε εκδορά μετωπιαία δεξιά, αιμάτωμα στον αριστερό οφθαλμό με επέκταση στο ζυγωματικό, εκδορά στο δεξιό γλουτόμ εκχυμώσεις στο δεξιό μηρό-γόνατο και κάκωση στη ραχιαία επιφάνεια δεξιάς άκρας χειρός…».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα