Καμίνης: Καταγγέλλει επίθεση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Στον σταθμό Λαρίσης ανασυγκροτήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά την απαγόρευση που επέβαλε η αστυνομία, νωρίς το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στην προσπάθειά τους να «στήσουν» τη διανομή τροφίμων «μόνο σε Έλληνες» στο Σύνταγμα.

Είχε προηγηθεί η κατηγορηματική άρνηση του Γιώργου Καμίνη για τη διεξαγωγή της διανομής στο κέντρο της πόλης, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για «γεύματα μίσους». Έτσι, νωρίς το πρωί, δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν 40 μέλη της Χ.Α. τα οποία επιχείρησαν να στήσουν πάγκους στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτήν την ώρα άνδρες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δηλιγιάννη και τηρούν στάση αναμονής.

Απόπειρα επίθεσης από βουλευτή της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο Γ. Καμίνης

Απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως, όπως του είπαν, επρόκειτο για τον κ. Γερμενή.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι ο βουλευτής «μπήκε λάθρα στο φρουραρχείο», όπου γινόταν διανομή αγαθών από τον δήμο Αθηναίων σε απόρους, και προσπάθησε να τον χτυπήσει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής δεν τα κατάφερε και χτύπησε κατά λάθος ένα 12χρονο κοριτσάκι.

"Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας», τόνισε ο κ. Καμίνης και επανέλαβε ότι «η γλώσσα του τσαμπουκά δεν περνάει"

"Όταν κάνεις φιλανθρωπία δεν το διατυμπανίζεις. Προς τι το σόου; Προς τι ο φαρισαϊσμός; H πείνα έχει διαβατήριο; Έχει εθνικότητα;", διερωτήθηκε, σχολιάζοντας τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή μόνο σε Έλληνες.



«Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει»


«Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» σημείωσε ο κ. Καμίνης και ευχαρίστησε την αστυνομία για την παρέμβασή της στην απομάκρυνση του φορτηγού της Χρυσής Αυγής από το Σύνταγμα. Παράλληλα έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε την πόλη όρθια και να εμποδίσουμε την κατάρρευση της εικόνας της», σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. «Κληρονομήσαμε ένα δήμο με χιλιάδες προβλήματα» είπε ο κ. Καμίνης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι με διακριτικότητα και σεβασμό στους ανθρώπους, ο δήμος προσφέρει 9000 γεύματα ημερησίως, ενώ δίνει και 1000 γεύματα σε σχολεία.

Το χρονικό της έντασης

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Μ. Πέμπτης, όταν αιφνιδιαστικά μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να στήσουν πάγκους στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να αρχίσει η διανομή τροφίμων σε πολίτες. Η αστυνομία, η οποία είχε προειδοποιηθεί από χθες μετά και τη σθεναρή στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, απέτρεψε μερικές δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν το εγχείρημα.

Το ραντεβού της Χρυσής Αυγής για τη διανομή τροφίμων είχε προγραμματιστεί για τις 10.00. Αργά το απόγευμα της Μ. Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την πρόθεση του κόμματος ως απαράδεκτη, δεδομένου ότι η διανομή τροφίμων θα γινόταν μόνο για… Έλληνες.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τη διανομή αυτή ως «γεύματα μίσους» και ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Λίγο αργότερα η Χ.Α. εξέδωσε με τη σειρά της ανακοίνωση με ύβρεις κατά του δημάρχου Αθηναίων δηλώνοντας πως η διανομή θα γίνει.

Γύρω στις 07.00 με 07.30, ένα φορτηγό έφθασε στο Σύνταγμα με τρόφιμα. Η αστυνομία επενέβη αμέσως και άνδρες των MAT παρεμπόδισαν 40 μέλη της Χρυσής Αυγής να στήσουν τον μηχανισμό διανομής.

Περί τις 08.30 διακινήθηκε η πληροφορία πως η διανομή τροφίμων ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί από τα παλιά γραφεία του κόμματος στον Σταθμό Λαρίσης. Στις 09.00 με ηλεκτρονικό μήνυμα η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, στην οδό Δηλιγιάννη 50, Σταθμό Λαρίσης.

Το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Νωρίς σήμερα το πρωί, το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους. Η πλατεία Συντάγματος αποκλείστηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς και η πρόσβαση σε αυτή κατέστη αδύνατη.

Παρ' όλα αυτά, τα μέλη του τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης και βουλευτές του Κινήματος κατάφεραν να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μαζί με ένα φορτηγό με τόνους κρέατος. Εκεί εξελίχθηκαν θλιβερές σκηνές, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον οδηγό και να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πολιτών και κυρίως βουλευτών. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα μας παρέμεινε στο σημείο και ξεκίνησε μάλιστα τη διανομή των τροφίμων σε απόρους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν επίσης δεχθεί χημικά.

Βλέποντας το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και οι επίορκοι προϊστάμενοι της αστυνομίας ότι το σχέδιο του Καμίνη και του Δένδια έβαινε προς παταγώδη αποτυχία, μεταχειρίστηκαν άλλα μέσα. Σε άλλα σημεία των Αθηνών αστυνομικά οχήματα σταμάτησαν τα φορτηγά με τα υπόλοιπα τρόφιμα και προσήγαγαν τους οδηγούς τους.

Έτσι η διανομή τροφίμων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Κατόπιν σύσκεψης, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη. Έπειτα από πιέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οδηγοί - που τους είχαν αφαιρεθεί ακόμα και τα κλειδιά των οχημάτων τους - αφέθηκαν ελεύθεροι. Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο.

Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Η διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής θα διεξαχθεί κανονικά στις 10 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών».

Δηλώσεις Γ. Καμίνη

Για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στο προγραμματισμένο για σήμερα συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, το οποίο δεν επετράπη παρά την προσπάθεια που έκαναν το πρωί μέλη του κόμματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης διεμήνυσε ότι «η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» και τόνισε ότι «άλλο η φιλανθρωπία και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις».

«Η πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη διανομή αγαθών από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε» ανέφερε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια για το συσσίτιο.

«Η πλατεία ανήκει στους κατοίκους της. Τις τύχες της τις καθορίζει η δημοτική αρχή» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Στο Σύνταγμα επικρατεί απόλυτη ηρεμία, με περιπόλους των ΜΑΤ να παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι ανακοινώσεις της Μ. Τετάρτης

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηναίων. «Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί» αναφέρει ο κ. Καμίνης.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής


Με ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή απάντησε στον δήμαρχο Αθηναίων αναφορικά με την προσπάθεια να μη γίνει η διανομή τροφίμων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Πριν από τρεις μόλις ημέρες, Έλληνες παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν λαχανικά ακριβώς έξω από τη βουλή. Πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είδαμε ούτε μία φορά τον δήμαρχο Καμίνη, που εξελέγη με ψήφους λαθρομεταναστών, να παίρνει θέση. Πόσο μάλλον να απειλεί και να εκδίδει διαταγές απαγόρευσης, όπως έκανε πριν από λίγο για το αυριανό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής. Ιδού η σχετική κατάπτυστη ανακοίνωση:

"Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης. Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί".

Υπενθυμίζουμε στον λαθρολάγνο Καμίνη ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμη δημοκρατία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει. Στη χώρα δυστυχώς επικρατεί "μία γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης" και όποιος δεν το κατανοεί αυτό σημαίνει ότι ζει σε άλλη χώρα ή σε άλλον πλανήτη. Να αφήσει τις παραινέσεις ο Καμίνης, διότι προ μηνών ο ίδιος διοργάνωνε σόου με τηλεοπτικές κάμερες και τηλεπερσόνες στο Σύνταγμα, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη του, για την οποία όμως δεν είχε πληρώσει ούτε μισό ευρώ. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι πολλά από τα είδη που είχαν χαρίσει τότε οι Αθηναίοι για τους φτωχούς συμπολίτες μας κατέληξαν στα σκουπίδια, αμέσως μόλις έκλεισαν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Η Χρυσή Αυγή καλεί όλα τα κόμματα και όλους τους Δήμους που έχουν αρπάξει εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία, να πραγματοποιήσουν επιτέλους ανάλογες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Πού είναι τα συσσίτια που θα έκανε ο Σύριζα με τα λεφτά των βουλευτών του; Μόνο για το 2013 τα κόμματα του… "συνταγματικού τόξου" θα μοιραστούν 50 εκατομμύρια ευρώ. Χώρια οι μισθοί και οι απολαβές βουλευτών και υπαλλήλων. Ούτε ένας τους δε βρέθηκε για να δώσει μισό ευρώ στους συμπολίτες μας που πένονται. Γι’ αυτό πολεμούν όλοι τους με την ίδια λύσσα τη Χρυσή Αυγή. Γιατί η Χρυσή Αυγή φτύνει τα θλιβερά προνόμια του πολιτικού κατεστημένου και επιστρέφει την κρατική χρηματοδότηση στον ελληνικό λαό μέσω πολυποίκιλων δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κλείνοντας θα εστιάσουμε στο θλιβερό φαινόμενο που παρατηρείται σε ανάλογες ενέργειες διαφόρων φορέων, οι διανομείς να μη σέβονται την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Είδαμε παραγωγούς να πετούν τρόφιμα στον αέρα, για να τα πιάσει όποιος προλάβει από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους. Σε αντίθεση με τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής, όπου πρώτα απ’ όλα διασφαλίζεται ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υπάρχει άριστη οργάνωση και χιλιάδες συμπολίτες μας που πλήττονται από την ανέχεια, λαμβάνουν μία απαραίτητη και σημαντική βοήθεια. Το κοινωνικό έργο μας αυτό θα συνεχιστεί, μέχρι ο ελληνικός λαός να απαλλαγεί από την άθλια μνημονιακή πολιτική. Όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται αύριο Μ. Πέμπτη στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στη διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής που διοργανώνει ο "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή"».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα