Τέμπη 10 χρόνια μετά: Δεν σας ξεχνάμε!

13 Απριλίου 2003. Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει.

13 Απριλίου 2003, η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα να παγώσει όταν με δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ.

Εικοσιένα νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων!

Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής όταν όλη η χώρα πάγωσε στο άγγελμα του δυστυχήματος. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας - Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη. Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα