Τέλος τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου

Τέλος τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου, εφόσον συμφωνήσουν να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που καταχράστηκαν, σύμφωνα με διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης που ανακοίνωσε σήμερα ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όσοι κατηγορούμενοι επιλέξουν να αποζημιώσουν το Δημόσιο, αντί να αντιμετωπίσουν ποινές πολυετών καθείρξεων ακόμα και ισοβίων, ουσιαστικά θα μένουν ατιμώρητοι αφού οι ποινές τους θα κυμαίνονται από δύο έως 10 χρόνια κάθειρξη.

Η διάταξη βέβαια έχει και εξαιρέσεις που αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης. Ωστόσο, αφορά αδικήματα όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η παράβαση καθήκοντος και η δωροδοκία.

Επίσης, η διάταξη θα έχει και αναδρομική ισχύ, αφορά δηλαδή εκκρεμείς υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει, όπως π.χ η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά παλαιό στρατόπεδο, προκειμένου να εκτίουν τις ποινές τους όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ακόμα μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές της χώρας, όπως είναι η ενίσχυση του εξοπλισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών με κατάλληλο οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, η τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των καταστημάτων.

Τέλος, το ΣΔΟΕ θα ελέγξει ορισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες περί διάπραξης παραβατικών πράξεων, ενώ το ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων αυξάνεται στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από τις 34,5 που είναι σήμερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα