Ηράκλειο: Στο φως ξανά ο θάνατος - μυστήριο Βρετανίδας

Έναν τρόπο για να ξανανοίξει η υπόθεση της δολοφονίας της Βρετανίδας Jean Hanlon το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2009 αναζητά η οικογένεια της που προχώρα στη συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να διερευνηθεί εκ νέου και να βγεί από το αρχείο.

Η συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας thepetitionsite.com Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 2.261 υπογραφές ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν συνολικά 10.000 υπογραφές ώστε το αίτημα να αποσταλλεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση:

Τα Ελληνικά Δικαστήρια στέλνουν την υπόθεση στο αρχείο μετά απο μια μη αποτελεσματική έρευνα των μυστήριων συνθηκών κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή η μητέρας μας Jean Hanlon το 2009 στην Κρήτη. Απαιτούμε η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή και να διεξαχθούν ενδελεχέστερες έρευνες ώστε να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη για το θάνατο της.

Η υπόθεση τον περασμένο Οκτώβρη πήρε το δρόμο για το αρχείο. Εφόσον δεν προέκυψαν νέα στοιχεία και με το δεδομένο ότι οι δυο άνδρες - γνωστοί της 54χρονης - που είχαν κληθεί σε απολογία απαλλάχθηκαν με βούλευμα η διερεύνηση της υπόθεσης οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με την τρεις γιους της άτυχης γυναίκας να εκφράζουν την απογοήτευσή τους αφού από την πρώτη στιγμή ζητούσαν δικαίωση στη μνήμη της μητέρας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της Hanlon αρχικά είχε αποδοθεί σε πνιγμό σύμφωνα και με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ στην συμπληρωματική εξέταση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση στο έδαφος ενώ υπήρξε η εκτίμηση ότι μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα. Τελικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία. Η άτυχη γυναίκα τα τελευταία χρόνια ζούσε στην περιοχή των Γουβών ενώ περιγραφόταν από το φιλικό της περιβάλλον ως ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα