Χειροπέδες στον πρόεδρο της ΕΛΠΑ

Χειροπέδες στον ισχυρό άνδρα της ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Περιήγησης Αυτοκινήτου), Βασίλη Δεσποτόπουλο, πέρασαν χθες το πρωί οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο 74χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στη Φιλοθέη από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής του, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλή ύψους 578.727,27 ευρώ. Αμέσως οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί.

Hταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι τα χρέη είχαν πνίξει τον Βασίλη Δεσποτόπουλο και την ΕΛΠΑ, η οποία οφείλει μόνο στο ΙΚΑ το υπέρογκο ποσό των 5.261.187,11 ευρώ. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο, με ξαφνική ανακοίνωσή της, η ΕΛΠΑ έκανε γνωστό ότι αλλάζει η διάταξη του Δ.Σ., από το οποίο αποχωρούσε ο πρόεδρος και σύζυγος της «σιδηράς κυρίας» των Special Olympics, Γιάννας Δεσποτοπούλου. Τη θέση του Βασίλη Δεσποτόπουλου ανέλαβε ο 81χρονος Γεώργιος Γκουρτσούλης.

Τότε φωνές μέσα από την ΕΛΠΑ έκαναν λόγο για αλλαγή-εξπρές που οφείλεται στα υπέρογκα χρέη του μη κερδοσκοπικού σωματείου προς το ΙΚΑ, που μεταφράζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό διότι, όπως υποστήριζαν, ο Ποινικός Κώδικας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δυνατότητα κατ’ οίκον έκτισης της ποινής προβλέπεται ήδη για άτομα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για οφειλές προς το Δημόσιο ή προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα