Βελβεντό Κοζάνης: Άρωμα τρομοκρατίας στη διπλή ληστεία

Η διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης έχει σημάνει συναγερμό στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αξιωματικούς να προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε στοιχείο και πληροφορία που έχουν συλλέξει προκειμένου να ελεγχθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες της χθεσινής ληστείας, είναι μεταξύ των καταζητούμενων (εδώ και 2 χρόνια) που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, όλα δείχνουν πως πίσω από τη διπλή επίθεση βρίσκονται πυρήνες του αντιεξουαστικού χώρου.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, νεαροί σε ηλικία, αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συνεργούς τους που αναζητούνται, ενώ το γεγονός ότι διέθεταν πλαστές ταυτότητες, προβληματίζει τις αρχές.

Στην αναζήτηση και συλλογή στοιχείων και ευρημάτων από τα όπλα, τα αυτοκίνητα, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και ό,τι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στις έρευνες, έχει «στραφεί» η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή και ψάχνουν για καταλύματα των δραστών, τα οποία όπως λένε, θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια της έρευνας τους. Ενώ, τα «καλάσνικοφ» και τα υπόλοιπα όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι ληστές, έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξακριβωθεί αν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί και πού.

Το χρονικό της «διπλής» ληστείας


Το «δίδυμο» χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, επτά με οκτώ πάνοπλοι δράστες λήστεψαν ταυτόχρονα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. στο Βελβεντό, απειλώντας τους υπαλλήλους και τους πελάτες και σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αγροτική Τράπεζα άρπαξαν 200.000 ευρώ ενώ από τα ΕΛ.ΤΑ. περίπου 5.000 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και δύο ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις εξ αυτών στη Βέροια και τους συνέλαβαν. Ένας ακόμη δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε όχημα που ήταν «μεταμφιεσμένο» σε ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των συνεργών τους στην προσπάθεια να διαφύγουν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε Κοζανίτης οδοντίατρος και εκινείτο στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας. Αφού τον αποβίβασαν μπήκαν μέσα και εξαφανίστηκαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα