Αθωώθηκε ξανά ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Γατίδου

Για τρίτη φορά αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, με ψήφους 6 προς 1, ο 42χρονος που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της φοιτήτριας Εύης Γατίδου το 1997 και για την περίπτωση του οποίου είχε ανακύψει ακόμη και ζήτημα χρήσης «ανιχνευτή ψεύδους».

Μάλιστα, η αναλογία των ψήφων είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη της προηγούμενης απόφασης το 2010, που τον είχε κρίνει αθώο, επίσης, λόγω αμφιβολιών.

Ο φόνος της φοιτήτριας έγινε το Σεπτέμβριο του 1997, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον εισαγγελέα στις 13 Οκτωβρίου 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα, δεν προέκυψε κατηγορία.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003 με το βούλευμα 558/2003 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά, ο κατηγορούμενος σε δίκη, για τη δολοφονία. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το 2005 στο Βόλο και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου (ΜΟΔ), ομόφωνα με ψήφους 7-0 καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τον Ιανουάριο του 2007 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον αθώωσε ομόφωνα, με ψήφους 7-0, ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση.

Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή και το Φεβρουάριο του 2010 ολοκληρώθηκε το ΜΟΕ Λάρισας και η απόφαση ήταν και πάλι αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1.

Υπήρξε όμως και νέα αναίρεση, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που έγινε και αυτή δεκτή, η 707/2011.

Το τέταρτο δικαστήριο ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου 2013, στο ΜΟΕ Λάρισας και ολοκληρώθηκε με την εκ νέου αθώωση του 42χρονου, με 6 ψήφους υπέρ και μία κατά, αυτής του προέδρου του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα