Η συγκινητική επιστολή τυφλού μαθητή που θέλει να μορφωθεί

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, απέστειλε ο Δήμος Σφακίων ως ύστατη προσπάθεια για την πρόσληψη καθηγητών ειδικής αγωγής στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων στο οποίο φοιτά μαθητής με απώλεια όρασης.

Πρόκειται για την περίπτωση ενός 12χρονου αγοριού, του Πάρη Γ., ο οποίος είναι τυφλός εκ γενετής.

Έχοντας δίπλα του δασκάλους ειδικής αγωγής ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο και φέτος γράφτηκε στο Γυμνάσιο, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με την αναλγησία της Πολιτείας.

Στο Γυμνάσιο, υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής με συνέπεια ο Πάρης να μην μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα ενώ παρόλο που έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για την πρόσληψη ενός μαθηματικού και ενός φιλολόγου ειδικευμένων στη γραφή Braille, η Πολιτεία "κλείνει τα μάτια" μπροστά στο πρόβλημα.

Ο Δήμος Σφακίων που γνωρίζει το θέμα αλλά και τον κίνδυνο ο μαθητής να χάσει τη χρονιά του καθώς βρισκόμαστε ήδη στο β' τρίμηνο της σχολικής περιόδου, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας το αυτονόητο, να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρόσληψη των απαραίτητων καθηγητών, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις εξετάσεις της περιόδου Μαΐου - Ιουνίου 2013.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα