Σοκαριστικές αποκαλύψεις του μαιευτήρα για το άτυχο βρέφος

Σοκαριστικές λεπτομέρειες δίνει σε συνέντευξή του ο μαιευτήρας- γυναικολόγος που έφερε στον κόσμο το μωρό από τη Λέρο, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς πέθανε από υποσιτισμό και συγκεκριμένα από έλλειψη γάλακτος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Ο κ. Νίκος Μονοκάνδηλος, περιγράφει την  24χρονη μητέρα ως ιδιόρρυθμο άνθρωπο και σε πλήρη σύγχυση, ενώ αποκαλύπτει ότι όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά του είπε ότι ήταν πέντε μηνών ενώ στην πραγματικότητα ήταν εννέα.

«Δεν παρακολουθούσα εγώ την εγκυμοσύνη της κοπέλας. Ήρθε ξαφνικά μια μέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι πονάει. Την ρώτησα πόσο μηνών είναι και ισχυρίστηκε ότι είναι πέντε και ότι της έχουν δώσει ημερομηνία τοκετού τον Απρίλιο» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Της έκανα ένα υπέρηχο και διαπίστωσα ότι ήταν εννέα μηνών! Όχι μόνο δεν ταίριαζαν καθόλου οι ημερομηνίες, αλλά είχαν και μεγάλη απόκλιση. Ήταν αδύνατο να ήταν πέντε μηνών. Στην συνέχεια την εξέτασα και είχε διαστολή. Γεννούσε εκείνη τη ώρα δηλαδή».

Ο μαιευτήρας – γυναικολόγος επέλεξε να της κάνει καισαρική, γιατί το παιδί ερχόταν ανάποδα. Τελικά όλα πήγαν μια χαρά, και μετά από  τέσσερις μέρες μητέρα και μωρό πήραν εξιτήριο από το μαιευτήριο. Όμως, για ακόμα μια φορά, αμέσως μετά την γέννα, όπως υποστηρίζει ο γιατρός,  η μητέρα τον εξέπληξε καθώς ζήτησε να της κόψουν το γάλα.

«Όταν την ρωτήσαμε γιατί θέλει να το κάνει αυτό, μας απάντησε ότι ούτε εκείνη θηλάστηκε από την μητέρα της και δεν έπαθε τίποτα και γι αυτό το λόγο δεν θέλει να θηλάσει το μωρό. Υποχρεωθήκαμε και της δώσαμε την φαρμακευτική αγωγή», αποκαλύπτει ο κ. Μονοκάνδηλος. Φυσικά, οι ισχυρισμοί του γιατρού αντικρούουν  αυτά που υποστήριζε η μητέρα του άτυχου μωρού, πως γέννησε πρόωρα δηλαδή και γι’ αυτό δεν είχε γάλα.

«Και οι δύο, η μητέρα και ο νεαρός, μου φάνηκαν… ιδιόρρυθμοι» σχολίασε ο γιατρός με μια λέξη και περιέγραψε πόσο εγκαταλελειμμένο ήταν το μωρό από την μητέρα του.

«Δεν είμαι ειδικός για να σχολιάσω την ψυχολογική ή νοητική τους κατάσταση. Ξέρω μόνο πως πολλές μητέρες με χαμηλό IQ κάνουν παιδιά και τα φροντίζουν στην εντέλεια, γιατί λειτουργεί το μητρικό ένστικτο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω τι συνέβη.  Όταν έφερε το μωρό στο νοσοκομείο το είδα μισοπεθαμένο. Η θερμοκρασία του ήταν 32 βαθμοί. Δεν πρέπει να το άλλαζε καθόλου, το δέρμα του ήταν σκισμένο, είχε πληγές με πύον στους μηρούς, στο σημείο που ακουμπάει η πάνα. Είχε μολυνθεί. Ο παιδίατρος που ήταν ο πρώτος που το είδε μου είπε ότι το μωρό βρωμούσε ούρα. Φαινόταν τελείως εγκαταλελειμμένο» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα