Σάτυρος είχε μπλέξει στα δίχτυα του 300 κοριτσάκια

Ως όχημα που θα τον οδηγούσε κοντά σε ανυποψίαστες ανήλικες χρησιμοποιούσε το Facebook o 21χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εκβιασμό μιας 15χρονης αλλά και για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου. Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου η Αγγλίδα μητέρα του 15χρονου κοριτσιού, ο αριθμός φίλων που είχε στο προφίλ του ο 21χρονος ήταν περίπου τριακόσια άτομα, όλα κορίτσια και το μεγαλύτερο σε ηλικία 18 ετών.

Η «Espresso» μέσα από τις περιγραφές της μητέρας του θύματος φέρνει σήμερα στο φως άγνωστες λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που ζούσε εδώ και ένα χρόνο η 15χρονη από τη Ρόδο. «Εβαζε την κόρη μου να παίρνει πορνογραφικές στάσεις και τη φωτογράφιζε μέσω κάμερας» καταγγέλλει η μητέρα για τον 21χρονο παιδόφιλο, γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας του νησιού. Στο υπόμνημα, με το οποίο δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, η μητέρα του θύματος αναφέρει ότι ο 21χρονος είχε καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο με στόχο την εξαπάτηση της ανήλικης. Μάλιστα δεν δίσταζε να την υποχρεώνει να παίρνει άσεμνες στάσεις προκειμένου να τη φωτογραφίζει.

«Ο μηνυόμενος, εκμεταλλευόμενος την απειρία της κόρης μου και το νεαρό της ηλικίας της, κατόπιν υποτιθέμενης ερωτικής εξομολόγησης προς αυτήν της ζήτησε μια γυμνή φωτογραφία και την έπεισε αρχικά να του αποστείλει μια φωτογραφία με εσώρουχα» αναφέρεται στην αρχή του υπομνήματος. Από κει κι ύστερα, σύμφωνα με την ίδια, αρχίζει το μαρτύριο της κόρης της, αφού ο 21χρονος άρχισε να την εκβιάζει να του παραδώσει τους κωδικούς της στο Facebook λέγοντάς της ότι θα δημοσιοποιούσε τη γυμνή φωτογραφία.

«(…) Της τηλεφωνούσε και με απειλές και εκβιασμούς την υποχρέωνε να βρίσκονται online σε κάμερα, όπου μόνο οο ίδιος μπορούσε να βλέπει, και της επέβαλλε να κάνει αναπαραστάσεις με πορνογραφικές στάσεις τις οποίες ο ίδιος μέσω κάμερας τις φωτογράφιζε καρέ-καρέ, πάντα υπό την απειλή της δημοσιοποίησης του υλικού που κατείχε. (…) Τελικώς ο μηνυόμενος, λόγω του ότι πλέον η κόρη μου τον απέφευγε, ανήρτησε όλες τις φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό (περί 370 φωτογραφίες), εν αγνοία της και χωρίς τη συναίνεσή της, υλοποιώντας τις απειλές του».

Οπως καταλήγει η μητέρα της 15χρονης, επικοινώνησε με τον 21χρονο ζητώντας του σε έντονο ύφος να πάψει να ενοχλεί ανήλικα κορίτσια κι εκείνος με ειρωνικό ύφος τής απάντησε ότι γνωρίζει πως έχει διαπράξει παιδική πορνογραφία. Της πρότεινε δε να μην τον βρίσει, «γιατί η συνομιλία καταγράφεται». «Πριν κλείσει το τηλέφωνο μου ανέφερε μάλιστα ότι σε δυο-τρεις μέρες θα μας επισκεφτεί στο ... (σ.σ: όνομα πόλης στη Βρετανία, στην οποία διαμένουν), γεγονός που μου προκάλεσε τρόμο και ανησυχία» αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα συμπληρώνοντας ότι ο δράστης είχε απειλήσει και την ανιψιά της, λέγοντάς της ότι αν δεν δεχόταν να συναντηθούν για να μιλήσουν για την υπόθεση, θα δημοσιοποιούσε και ένα δικό της μήνυμα ερωτικού περιεχομένου, που της είχε υποκλέψει!

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον συνήγορο της οικογένειας Θανάση Πλεύρη, ο οποίος δήλωσε: «Τόσο εγώ όσο και η οικογένεια της 15χρονης ευχαριστούμε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κατάφερε να φτάσει στα ίχνη και να προχωρήσει στη σύλληψη του δράστη. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα κάνει το έργο της».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα