Ισοβίτες στις ΗΠΑ βαφτίστηκαν χριστιανοί

Αμερικανοί ισοβίτες και βαρυποινίτες που βρίσκονται φυλακισμένοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ασπάστηκαν την Ορθοδοξία και κάποιοι από αυτούς εκάρησαν μοναχοί, ενώ κάποιοι άλλοι αναδείχθηκαν σε μεγάλους αγιογράφους! Δεν πρόκειται για ιστορία φαντασίας, αλλά για πραγματικότητα που ξεκίνησε από το 2009 στις αμερικανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας του Κολοράντο των ΗΠΑ (USA Penitentiary Maximum Colorando).

Τις φυλακές επισκεπτόταν τακτικά ένας δυναμικός ιεραπόστολος, ο πατέρας Στέφαν Πόουλεϊ, ο οποίος υπήρξε πρώην ευαγγελιστής προτεστάντης, χειροτονήθηκε στην Αντιοχειανή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και εδώ και αρκετά χρόνια είναι κληρικός της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ι. Μητρόπολις Ντένβερ). Ο π. Στέφαν είχε συζητήσεις με φυλακισμένους και στο βάθος του χρόνου διαπίστωσε ότι αρκετοί από αυτούς, τουλάχιστον πέντε, είχαν έντονο ενδιαφέρον να μάθουν για την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και ζήτησαν από τον πατέρα Στέφαν να τους προμηθεύσει έντυπο υλικό χριστιανικού περιεχομένου. Σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους οι ισοβίτες εξέφρασαν την επιθυμία να βαφτιστούν ορθόδοξοι χριστιανοί. Εγιναν ορθόδοξοι μέσα στη φυλακή, ύστερα από επιλογή τους και προσωπική αναζήτηση.

Σήμερα στις συγκεκριμένες φυλακές διαβιούν πέντε ισοβίτες και βαρυποινίτες που έχουν ασπαστεί την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία και δύο από αυτούς εκάρησαν μοναχοί λαμβάνοντας τα μοναχικά ονόματα Αντώνιος και Ματθαίος. Μάλιστα ο μοναχός Αντώνιος έχει φιλοτεχνήσει την εικόνα του Αγίου Αντωνίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο μοναχός Ματθαίος, ο οποίος κατασκευάζει υπέροχα κομποσκοίνια, δεν έχουν μπει σε ορθόδοξη εκκλησία ούτε έχουν παρευρεθεί σε λειτουργία ή σε άλλη ακολουθία, παρά μόνο έχουν παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένη τη Θεία Λειτουργία πολλές φορές.

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Χονγκ-Κονγκ, που πήρε την είδηση από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Ντένβερ, «οι ορθόδοξοι της Penitentiary Maximum Security δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού στη φυλακή αυτή ο προαυλισμός γίνεται ατομικά και οι κρατούμενοι είναι τελείως απομονωμένοι. Εχουν όμως τη δυνατότητα αλληλογραφίας με τον «έξω κόσμο», με την τήρηση φυσικά συγκεκριμένων προϋποθέσεων και με επίγνωση του γεγονότος ότι το περιεχόμενο των επιστολών ελέγχεται. Οι αδελφοί μας αυτοί γνωρίζουν την ορθοδοξία πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα