Κυκλοφοριακό χάος από την απεργία σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΠΑ και το Τραμ.

Σε ανακοίνωση τα αρμόδια σωματεία δηλώνουν: «Η εμμονή της κυβέρνησης να εντάξει τους εργαζόμενους σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του στενού Δημόσιου Τομέα, καταργώντας με παράνομο και βίαιο τρόπο την Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που έχουμε υπογράψει και βρίσκεται σε ισχύ, μας υποχρεώνει να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας».

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με νέα απεργία και στις 21 Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε με καθολική πλειοψηφία και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., αντιδρώντας στην ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε πάντως ότι καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο. Όπως είπε, κατανοεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης καθώς έχει ψηφιστεί ο νόμος.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της βροχής που πέφτει σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά (και την Αττική) την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα