Συγκλονίζει η ιστορία των διδύμων που άλλαζαν χέρια επί μήνες

Συγκλονίζει η ιστορία δύο διδύμων κοριτσιών πέντε μηνών τα οποία από την ώρα που γεννήθηκαν άλλαζαν χέρια μέχρι που βρέθηκαν εντελώς απροστάτευτα στα γραφεία της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μωρά, μάλλον αφγανικής καταγωγής, τα άφησε η μητέρα τους σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο, προκειμένου να φύγει από την Ελλάδα. Δεν είχε χρήματα και σκόπευε να τα στείλει αργότερα με κάποιον συγγενή της. Συγκεκριμένα, τα άφησε σε μία θεία, η οποία και αυτή έφυγε και άφησε τα παιδιά σε μια σειρά από μετανάστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν και τα έδωσαν σε μία γυναίκα, η οποία τα κράτησε, αλλά έφτασε σε απόγνωση, καθώς δεν είχε τι να τα ταΐσει και έτσι τα πήγε στην Οργάνωση.

Ευτυχώς τα παιδιά έτυχαν πολύ καλής φροντίδας από την γυναίκα, είναι καλά στην υγεία τους. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να γίνει από 'δω και πέρα.

Σοκαρισμένος ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των "Γιατρών του Κόσμου" μίλησε στο Star και την δημοσιογράφο Κατερίνα Παπακωστοπούλου,  λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι η πρώτη φορά που στους γιατρούς του κόσμου φτάνουν παιδιά τα οποία δεν υπάρχουν νομικά, δηλαδή δεν έχουν χαρτιά. Μας ενημέρωσαν για την ύπαρξη δύο μωρών τα οποία είχαν μείνει μόνα τους, ασυνόδευτα, 5 μηνών, δύο δίδυμα κορίτσια και μας ζήτησαν να μεσολαβήσουμε για να βρεθεί λύση. Κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε, επικοινωνήσαμε με την εισαγγελία ανηλίκων ώστε να μεταφερθούν σε ίδρυμα αλλά μέσω απτού ανακύπτει ένα πρόβλημα ένα θέμα. Ότι υπάρχουν παιδιά, δε ξέρουμε πόσο αλλά μάλλον πολλά, παιδιά φαντάσματα, όπως τα λέω εγώ, που δεν υπάρχουν νομικά και αυτό το πράγμα πρέπει να λυθεί γρήγορα και άμεσα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα