Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης: Κάντε αίτηση

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.gsis.gr ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου.
Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορούν να διεκδικήσουν παιδιά που εμφανίζονται ως προστατευόμενα στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους (ακόμα και αν κατοικούν σε άλλο σπίτι), όσοι εμφανίζονται ότι φιλοξενούνται σε κάποιον άλλον φορολογούμενο, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών, ενώ επίδομα δεν χορηγείται για επαγγελματική στέγη.

Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι 30 Απριλίου 2013 μετά από σχετική αίτηση που μπορεί να γίνει μέχρι 30 Μαΐου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Όσοι δεν έχουν κωδικούς για το TΑXISnet, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν τον ΑΦΜ και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπουργική απόφαση για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια:

• Εισόδημα. Το όριο μπαίνει στα 25.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος και 35.000 για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

• Ακίνητη περιουσία. Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

• Επιφάνεια. Το πλαφόν τίθεται στα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας, χωρίς να σημαίνει ότι φορολογούμενος με σπίτι 140 τ.μ. για παράδειγμα θα εξαιρείται των επιστροφών. Θα δικαιούται επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για τα 120 τ.μ. εφόσον καλύπτει και τα υπόλοιπα κριτήρια.

• Τεκμήρια. Απευθείας εξαιρούνται από τις επιστροφές όσοι έχουν στην κατοχή τους πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα και γενικότερα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποτελούν τεκμήρια.
• Μέγιστη κατανάλωση. Εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 ως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρησή σας σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης καλέστε στο τηλέφωνο: 210-480.3131. Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ:

https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα