Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου

Με απόφαση του δημάρχου του Δήμου Διονύσου τα σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πυκνή χιονόπτωση που πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε συνδυασμό με τον πρωινό παγετό καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση των μαθητών στα κατά τόπους σχολικά συγκροτήματα, με τον δήμαρχο, Γιάννη Καλαφατέλη, να γνωστοποιεί τη σχετική απόφαση μέσω ανακοίνωσης.

Αργότερα θα ξεκινήσουν το πρωί της Τρίτης, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. και στα Γρεβενά στις 9:30π.μ.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία στους δήμους:

  • Διόνυσου
  • Π. και Ν. Πεντέλης
  • Δροσιάς
  • Κρυονερίου
  • Ροδόπης
  • Σταμάτα
  • Άνοιξης
Ο πρωινός παγετός, η ομίχλη και το χιόνι εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των κατά τόπους δήμων να αποφασίζουν το κλείσιμο των σχολικών συγκροτημάτων, όπου κρίνεται απαραίτητο, ανήμερα της επιστροφής των μαθητών πίσω στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό, θ' ανοίξουν αργότερα τα σχολεία στη Δυτ. Μακεδονία με απόφαση της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, μετά τις 09.00 το πρωί θα μπορούν να προσέρχονται οι μαθητές στα σχολεία στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στα Γρεβενά η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί για τις 09.30.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα