Αντιρατσιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Από τη Βουλή θα ξεκινήσει σήμερα στις 15.00 σήμερα το μεσημέρι η αντιρατσιστική πορεία και θα καταλήξει στη Βουλή. Στην πορεία θα συμμετάσχει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία καλεί όλους τους αιρετούς των δήμων να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM), ώστε «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.

Τη συμμετοχή της στην αντιρατσιστική πορεία που διοργανώνεται στην Αθήνα το Σάββατο ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά. «Ρατσισμός και πολιτισμός είναι έννοιες ασύμβατες, αντίθετες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ καλεί τους ανθρώπους του πολιτισμού, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των Ευρωπαίων διανοουμένων και καλλιτεχνών που υπογράφουν τη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος και να συμμετάσχουν στην πορεία του Σαββάτου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν και αυτοί στην πορεία και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Φτάνει πια με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φθάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα