ΠΟΕ - ΟΤΑ: Ένταση έξω από τη Βουλή και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι περίπου 300 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, έριξαν τα κιγκλιδώματα έξω από τη Βουλή επί της οδού Αμαλίας και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Επικρατεί μικρή ένταση. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν την πορεία τους από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και καθώς περνούσαν έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, πέταξαν σκουπίδια και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων.

Κλειστή αυτή την ώρα είναι η Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη, λόγω της πορείας που πραγματοποιούν τα μέλη της  ΠΟΕ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα, η ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε νέα 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποχή το Σαββατοκύριακο, 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά και συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα το πρωί μετά από έκτακτη συνεδρίαση. Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δηλαδή, οι δήμοι θα είναι κλειστοί επί επτά συνεχόμενες μέρες και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι δρόμοι θα γεμίσουν ξανά σκουπίδια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα