Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας.

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου του 2012, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα γίνουν στην Αθήνα συγκεντρώσεις και πορείες, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα.

Κλειστοί θα είναι από τις 10:00 οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο, ενώ η Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Ήταν βράδυ Σαββάτου, 6 Δεκεμβρίου του 2008 και σε μια στιγμή έγιναν τόσα πολλά και σημαντικά γεγονότα που «σημάδεψαν» την ζωή της χώρας: ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, αλλά και σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Εκείνο το βράδυ, γύρω στις 21:00, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, ο μικρός Αλέξης άφησε την τελευταία του πνοή από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, έπειτα από λεκτικό διαξιφισμό των δύο ενστόλων με την παρέα του νεαρού.

Η σφαίρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, διαπέρασε την καρδιά του 15χρονου και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο και ο θάνατός του ήταν ακαριάιος.

Συγκεκριμένα συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια στις 11 το πρωί από μαθητές και φοιτητές, στις 5 από την Νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στις 7 το απόγευμα από την Αντι-εξουσιαστική Κίνηση και αναρχικές ομάδες.

Αναλυτικότερα συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν:
Στις 10:30 το πρωί στους Αγίους Αργύρους και το Αγρίνιο
Στις 11.00 στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αθήνα
Στις 12:00 στη Χίο
Στις 17:00 στην Αθήνα (Προπύλαια)
Στις 18:00 στην Ορεστιάδα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία, τα Γιάννενα, τη Φλώρινα, την Καρδίτσα
Στις 19:00 άλλη μία συγκέντρωση στην Αθήνα (Προπύλαια), καθώς και στην Καλαμάτα, την Πρέβεζα, την Κοζάνη

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης επιτήρησης για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα  αλλά και στο Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ η επέτειος και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και οι ανακοινώσεις των κομμάτων οδήγησαν σε μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα