ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ -ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις κόντρα στη διαθεσιμότητα

Στάση εργασίας, κατά της εφαρμογής τού μέτρου της διαθεσιμότητας, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη τού ωραρίου, έχει αποφασίσει για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 και στην συνέχεια πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τις απολύσεις εργαζομένων, σήμερα στις 12.30 μμ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 για την πρωινή βάρδια, και από τις 14:00 έως τις 17:00 για την απογευματινή βάρδια.

Ενώ και μία δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται στις 13.30, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο και της τρίωρης στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από καθηγητές που διεκδικούν δεδουλευμένα.

Τετράωρη στάση εργασίας, 11.00 - 15.00 για την πρωινή βάρδια και 15.00 - 19.00 για την απογευματινή βάρδια, έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σήμερα και την Παρασκευή οι σύλλογοι εργαζομένων θα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποτυπωθεί η διάθεση του κλάδου και ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Η πρώτη απόλυση συναδέλφου θα μας βρει όλους στο δρόμο του αγώνα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα