Αθώος ο Αυγουστίνος Δημητρίου για την υπόθεση της ζαρντινιέρας

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον 29χρονο Κύπριο Αυγουστίνο Δημητρίου, έξι χρόνια μετά την πολύκροτη υπόθεση της «ζαρντινιέρας» και τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006.

Το δικαστήριο εκδίκασε σήμερα το σκέλος της υπόθεσης στο οποίο ο νεαρός Κύπριος φερόταν να πρωταγωνιστεί σε επεισόδια, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006.

Κατά την απολογία του, ο νεαρός άνδρας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Όπως είπε, ακόμη και τώρα λαμβάνει ψυχοφάρμακα, λόγω των ψυχικών προβλημάτων που του δημιούργησε ο ξυλοδαρμός του.

Ο 29χρονος κρίθηκε τελικά αθώος για τις πράξεις της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αντίστασης.

Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, οκτώ αστυνομικοί, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο, το οποίο έχει προσδιοριστεί για το προσεχές διάστημα.
Τον περασμένο Μάιο το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, επιδίκασε στον Δημητρίου, ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του, το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ.

Δείτε τί έιχε πει παλιότερα για το περιστατικό στους Φακέλους ο ίδιος ο φοιτητής...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα