Ο δράκος της Πάρου στον εισαγγελέα και η ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια της άτυχης 15χρονης που κακοποίηθηκε σε παραλία της Πάρου ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στη διαλέυκανση της υπόθεσης.

Στην λιτή ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της αναφέρουν:

"Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για την διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα.

Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα.

Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.

Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως.

Δημήτριος Κουσιουρής

Συνήγορος της Οικογένειας της Μυρτούς"

Ο 21χρονος Πακιστανός αυτήν τη στιγμή απολογείται στον Εισαγγελέα Σύρου.

Οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν τον άκουσαν να τους αποκαλύπτει ότι είχε πάει στην Πρεσβεία του Πακιστάν, είχε φτιάξει τα χαρτιά του, και προγραμμάτιζε να επιστρέψει στη χώρα του μετά από 48 ώρες.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το ένστικτο της μάνας της 15χρονης κοπέλας, που από την πρώτη στιγμή, φώναζε πως η κόρη της ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Μάλιστα, με την περιγραφή που έκανε στους αστυνομικούς, βοήθησε πολύ στη σύλληψη του «Δράκου» της Πάρου, αφού εξ΄αρχής, τον είχε «φωτογραφίσει» ως τον υπ΄αριθμόν ένα ύποπτο, μιας και τον είδε να περνά φευγαλέα από μπροστά της, δυο φορές, λίγη ώρα πριν συμβεί η μοιραία επίθεση στην κόρη της.

Με το που έγινε το κακό, μίλησε στους αστυνομικούς για έναν ύποπτο νεαρό, με λευκό παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο.

Πώς τον περιγράφουν όσοι τον γνώριζαν:

Το όνομα του είναι «Αλί», και όσοι τον συναναστρέφονταν, μιλάνε για ένα «σεμνό και καλότροπο παιδί».

Μάλιστα, κάτοικοι της Πάρου, τον περιγράφουν ως «ένα ψηλό, σωματώδες παιδί που φερόταν ιδιαίτερα ευγενικά».

Χαρακτηριστικό είναι δε, πως οι ντόπιοι του είχαν τεράστια εμπιστοσύνη, δίνοντας του μέχρι και τα κλειδιά του σπιτιού τους.

21χρονος Πακιστανός μετά την ανατριχιαστική του ομολογία απολογείται ενώπιον του Εισαγγελέα Σύρου.
Ο νεαρός άντρας ομολόγησε χθες μετά την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA  πως χτύπησε και κακοποίησε την 15χρονη Μυρτώ, σε βραχώδη περιοχή της παραλίας Χρυσής Ακτής Πάρου, στο νησί της Πάρου.

Αμέσως μετά την ομολογία του διατάχθηκε η μεταγωγή του στη Σύρο προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα, η οποία ολοκηρώθηκε γύρω στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου.
Ο δράστης, ο οποίος ήταν παράνομος μετανάστης έφτασε στις 20:30 με το High Speed 6, σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορταζ του cyclades24.gr,  μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του που κι αυτοί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και όλοι τους είχαν βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής στο οποίο και συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκεί βρίσκονταν τόσο ο νέος Γενικος Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, κ. Λυγιδάκης, όσο και ο επικεφαλής της ασφάλειας Σύρου κ. Δεληγιάννης. Κι αυτό, υπό το φόβο μη δημιουργηθούν επεισόδια.

Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι, επιβιβάστηκαν άμεσα σε περιπολικό της Ασφάλειας Σύρου, ενώ έξω από το πλοίο είχε συγκεντρωθεί κόσμος και τους αποδοκίμασε έντονα. Στο χώρο βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής (περίπου 20-25 άτομα). Το όχημα της Αστυνομίας έφυγε από την πύλη του λιμανιού που βρίσκεται στην πλευρά του ΚΤΕΛ για να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό από το χώρο. Ο δράστης και οι ομοεθνείς του οδηγήθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων και στη συνέχεια θα μεταβούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Ο νεαρός Πακιστανός μετά την άφιξη του στο νησί "φυγαδεύτηκε" από την αστυνομία εν μέσω αποδοκιμασιών. Μαζί του και οι δύο συμπατριώτες του που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του δράστη έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού ο αλλοδαπός είχε καταθέσει τα χαρτιά του στην Πρεσβεία προκειμένου να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Ο 21χρονος ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, παράνομα από τον Έβρο, παρέμεινε στην Αθήνα για 10 μέρες και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πάρο.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η κοπέλα αντέδρασε και εκείνος χτύπησε το κεφάλι της στα βράχια με αποτέλεσμα να την αφήσει αναίσθητη. Στη συνέχεια, ασέλγησε σε βάρος της και τράπηκε σε φυγή.

Νωρίτερα, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από τον νεαρό αλλοδαπό είναι ίδια με αυτά που βρέθηκαν στο σώμα και τα ρούχα της κοπέλας.

Ο Πακιστανός εργαζόταν τα τελευταία τρία χρόνια ως κηπουρός σε τουριστική μονάδα σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σημείο της άγριας κακοποίησης της 15χρονης.

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της 15χρονης έσπευσε να αναχωρήσει για Αθήνα. Ως δικαιολογία επικαλέστηκε το θάνατο συγγενούς του στην Αθήνα, ο οποίος ωστόσο είχε σημειωθεί προ πολλών εβδομάδων.

Αργότερα έκλεισε και το κινητό τηλέφωνό του και τα ίχνη του είχαν χαθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Μετά το περιστατικό και καθώς ένιωσε πως ο κλοιός έσφιγγε γύρω του εγκατέλειψε το νησί δηλώνοντας ψεύτικο όνομα στο εισιτήριο του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα