Αντιδράσεις για το 184 που άλλαξε σε 14884

Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, καταργείται ο τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό και τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.

To κόστος κάθε κλήσης θα είναι σημαντικά υψηλότερο καθώς αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03 ευρώ) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί στα 0,99 ευρώ ανά κλήση για το 14884 και 1,08 ευρώ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης μετά τις αντιδράσεις για το υψηλό κόστος που θα έχουν οι κλήσεις προς αυτούς, μίλησε για την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που παρέχουν τους νέους πενταψήφιους αριθμούς του ΕΟΠΥΥ .

Στα τηλέφωνα αυτά θα μάθετε όλες τις πληροφορίες για:

- τους φορείς εξυπηρέτησης, τις μονάδες υγείας (ώρες λειτουργίας, τηλέφωνα, διευθύνσεις, εφημερίες νοσοκομείων κλ.)
- τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (ονόματα, ώρες και μέρες ραντεβού, ποιοι δέχονται στα προσωπικά τους ιατρεία, ποιοι επισκέπτονται κατ’ οίκον κλ.)
- τη διαδικασία προγραμματισμού εργαστηριακών εξετάσεων
- τα δελτία υγείας και τις ιατρικές βεβαιώσεις για εγγραφή στο σχολείο, σε κατασκηνώσεις κλ.
- τις επιτροπές, διευθυντές, ελεγκτές, προϊσταμένων μονάδων υγείας (ονόματα, τηλέφωνα, ώρες υποδοχής κλ.)
- τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ (ώρες λειτουργίας, τηλέφωνα, σημεία διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους, απαραίτητα δικαιολογητικά κλ.)
- το Κέντρο Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Ιατρείο (τηλέφωνα, διευθύνσεις κλ.)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα