Εικόνες ντροπής στο ΙΚΑ Χίου

Εικόνες ντροπής κοινοποιήθηκαν στον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, κατά την επανεξέταση των δικαιούχων του Προνοιακού επιδόματος τυφλότητας, από κλιμάκιο γιατρών, που μετέβη στη Χίο, προκειμένου να διαπιστώσει αν ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν τυφλοί «μαϊμού».

«Στα πατώματα έπεσε η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που ακόμα και με φορεία ακουμπισμένα πρόχειρα καταγής περιμένουν στην ουρά για να επανεξεταστούν για τα μάτια τους, μήπως και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, για να λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το πρωί της Τετάρτης, από το χώρο των εξωτερικών ιατρείων του ΙΚΑ.
Αλήθεια, οι διαβεβαιώσεις ότι οι ανήμποροι και άνθρωποι με βαριά αναπηρία θα εξεταστούν κατ' οίκον πού πήγαν;

Ο σεβασμός, που αρμόζει σε αυτούς τους συνανθρώπους μας και θα έδειχνε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, είναι δυνατόν να καταβαραθρώνεται στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα άτομα, που πιθανόν και χωρίς δική τους ευθύνη, κακώς λάμβαναν τα επιδόματα τυφλότητας;»

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε θεωρεί απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά των κλιμακίων και ζητά να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να εξετάζονται «κατ’ οίκον» οι κλινήρεις επιδοματούχοι.

Επίσης καταγγέλλει την άρνηση των ιατρών του κλιμακίου στο αίτημα των επιδοματούχων που αδυνατούν να προσέλθουν για εξέταση κατ’ οίκον, με τη δικαιολογία ότι είναι πολλοί!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα