Οι Έλληνες κόβουν και το κάπνισμα!

Μία νέα έρευνα του καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη έρχεται να δώσει θάρρος και ελπίδα σε αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν να κόψουν το κάπνισμα.

Μέσα σε όλα αυτά που δεν λειτουργούν σωστά στην Ελλάδα έρχεται να προστεθεί και η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Δεν αποτελεί όμως νέα είδηση.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε και μάθαμε είναι ότι οι καπνιστές στην Ελλάδα μειώνονται. Το ποσοστό στους νέους ενήλικους άνδρες έπεσε από το 61,9 % το 2010 στο 46,4% σήμερα. Στις γυναίκες το ποσοστό μένει σταθερό στο 30% και δεν έχει πάρει άλλη αύξηση.

Ο κος Μπεχράκης παρά την διαπίστωση για την αποτυχία της Πολιτείας να εφαρμόσει τον νόμο του καπνίσματος θεωρεί ότι ο έλεγχος του καπνίσματος στην Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο μια και η συνολική κατανάλωση τσιγάρων κατά έτος μειώνεται.

Ο καθηγητής αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου δήλωσε ότι είναι ανάγκη να αποκαλυφθούν και να αντιμετωπιστούν οι μέθοδοι με τις οποίες προσπαθεί η βιομηχανία καπνού να παρεμβαίνει και να υπονομεύει την εφαρμογή μέτρων ελέγχου του καπνίσματος όπως προβλέπονται στη Σύμβαση – Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ισχύει από το 2005.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα